Stim deja ca iPhone si iPad ofera cel mai mare grad de satisfactie in randul consumatorilor de telefoane si tablete, aceasta situatie fiind intalnita ani la randul. Mai devreme decat cele doua dispozitive, Mac-urile au ocupat primul loc intr-un index anual privind satisfactia consumatorilor de computere in ultimii 11 ani.

Chiar daca au scazut cu 3 procente fata de anul 2013, computerele Apple ocupa si anul acesta primul loc in topul satisfactiei consumatorilor americani, 84% dintre posesori declarandu-se multumiti de produsele companiei din Cupertino. Trebuie specificat ca, desi este oarecum bizar, acest index continua sa includa in aceeasi categorie computerele si tabletele, asa ca satisfactia consumatorilor de computere Apple se refera nu doar la Mac, ci si la iPad.

Scorurile obtinute de fiecare dintre produsele listate reflecta asteptarile consumatorilor de dinaintea cumpararii, calitatea resimtita, valoarea resimtita, incidentele avute cu produsele si loialitatea consumatorilor fata de brand.

Daca Apple a scazut in acest top cu 3 procente fata de anul precedent, competitori precum Dell, Toshiba sau HP au inregistrat scaderi si mai mari, ultimul dintre ei inregistrand o satisfactie cu 8 procente mai mica decat anul trecut, cand se clasa pe locul 2 dupa Apple (acum a cazut pe 5). O crestere de 8 procente, insa, a fost inregistrata printre ceilalti producatori de computere care nu au fost inclusi in prima lista, ei fiind, de fapt, singurii care s-au bucurat de rezultate mai bune decat anul trecut in indexul satisfactiei.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.