Aparitia documentului scanat pe care il puteti vedea mai sus a facut putina valva in cursul acestei dupa-amieze cu toate ca ea nu ne prezinta nimic important, ci doar site-ul care le-a distribuit. Asa cum puteti observa si mai sus, in document este incercuita o portiune unde apare specificatia “1GB”, fara a exista vreun fel de trimitere directa sau indirecta la iPhone 6.

Pe baza acestei specificatii, site-ul GeekBar care reprezinta o firma ce se ocupa cu reparatia dispozitivelor Apple, sustine ca iPhone 6 va avea 1 GB de memorie cu acces aleatoriu (RAM). Acest document provine, sustine sursa, din interiorul unei fabrici partenere Apple, iar specificatia ar trebui sa fie legata de procesorul unuia dintre cele doua modele de iPhone 6.

Pe langa faptul ca documentul nu face trimitere la iPhone 6 si, deci, trebuie sa ii credem pe cuvant pe cei care au facut specificatiile, in insiruirea de litere si cifre: “POP-FIJI-1GB-DDR-B0” apare cat se poate de clar si abrevierea “DDR” care provine de la Double Data Rate, si se refera la un mod de transfer al fisierelor pe magistrala unui computer/dispozitiv. Documentul, de asemenea, face referire si la NAND. Coroborand aceste doua abrevieri vom observa ca ele nu au nicio legatura cu memoria integrata a procesorului (DRAM), ci mai degraba cu stocarea flash a sa. De aici rezulta ca cei 1GB nu se refera la cantitatea de DRAM, ci la o alta caracteristica a dispozitivului iPhone 6 (a stocarii flash).

Dar pentru ca tot s-a vorbit despre memoria integrata a terminalului iPhone 6, trebuie specificat ca anumite informatii din trecut ne sugerau faptul ca Apple va dubla cantitatea de RAM de pe iPhone 6. Stim cu totii ca incepand cu iPhone 5, toate dispozitivele iPhone au 1 GB memorie RAM si nimeni nu poate spune ca pe actualele versiuni ale iOS este insuficienta. Desigur, amatorii de specificatii tehnice raman dezamagiti de faptul ca anumite telefoane asiatice “de top” au peste 2 GB de RAM, insa ceea ce probabil ca nu stiu este ca iPhone ruleaza un alt sistem de operare. Apple a demonstrat-o in atatea randuri ca poate integra software-ul cu hardware-ul intr-atat de bine incat sa nu aibă nevoie de introducerea unor componente interne foarte puternice si, prin asta, sa creasca in dimensiuni dispozitivele sale. Cu toate acestea, un pas logic pentru compania americana ar fi sa imbunatateasca anumite caracteristici hardware ale iPhone 6 in conditiile in care iOS 8 este o versiune a iOS mai noua si avansata care are nevoie de ceva mai multe resurse.

iPhone 6 urmeaza sa fie prezentat pe 9 septembrie de catre Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.