Dupa ani si ani de informatii, speculatii, dar nicio imagine care sa ne prezinte vreo dovada solida in legatura cu un produs pe care il asteapta o planeta intreaga, anul 2014 s-ar putea sa ne aduca in sfarsit in magazinele Apple unul sau mai multe modele de ceas inteligent „iWatch„. Chiar daca multe informatii concrete despre acest dispozitiv nu se cunosc inca, ni s-a spus nu de putine ori ca lansarea ceasului va fi amanata, insa ca el va fi prezentat in octombrie.

Astazi, insa, cei de la Re/code, respectati pentru multiplele informatii corecte furnizate in legatura cu produse Apple nelansate, vin si ne spun ca momentul in care iWatch va fi dezvelit in fata lumii intregi se va petrece cat de curand. Se pare ca in cadrul evenimentului de prezentare a celor doua noi modele de iPhone 6 care urmeaza sa aibă pe data de 9 septembrie va fi prezentat si iWatch. Tinand cont de momentul in care ne aflam, iWatch si iPhone 6 vor fi prezentate, asadar, peste mai putin de 2 saptamani de zile, invitatiile la marele eveniment urmand a fi trimise jurnalistilor la sfarsitul acestei saptamani sau saptamana viitoare.

Potrivit informatorilor citati de cei de la Re/code iWatch va functiona foarte bine impreuna cu API-urile HealthKit si HomeKit introduse in iOS 8 si mentionate in cadrul conferintei de prezentare a sistemului de operare. Daca HealthKit are legatura cu preluarea informatiilor legate de sanatate si conditia fizica a utilizatorului, HomeKit se refera la o platforma de automatizare a accesoriilor din locuinta si control mai facil a unor obiecte cum ar fi cele de iluminat, de protectie, termice si nu numai.

Trebuie stiut ca acelasi jurnalist de la Re/code spunea in urma cu doua luni ca iWatch va fi prezentat in luna octombrie, insa acum sustine ca planurile companiei americane s-au schimbat inopinat. Deloc surprinzator, data lansarii oficiale a produsului nu este cunoscuta, insa putem specula ca vor mai trece cateva luni din septembrie pana cand noi vom putea detine un astfel de iWatch.

Evenimentul special de pe 9 septembrie va fi, asadar, extrem de interesant pentru lumea intreaga si suntem nerabdatori sa prezentam cele mai noi produse pe care compania Apple le va dezvalui atunci.

- Reclamă -