Apple va lansa un MacBook mai subtire pana la finele anului 2015

0
552

Singura linie de laptopuri a companiei Apple care inca nu are disponibila cel putin o versiune cu ecran Retina este MacBook Air. Cu toate ca momentan nu se stie foarte sigur daca va fi sau nu un precursor al acestei linii sau va face parte dintr-o noua linie, un MacBook, mai subtire decat Air, ar putea sa fie lansat in lunile care urmeaza. Numeroase zvonuri de pana acum au vorbit despre lansarea unui laptop complet nou in gama MacBook, iar astazi cei de la DigiTimes vin cu noi informatii care ar trebui sa le confirme pe cele de pana acum.

Citand surse din interiorul lantului de furnizori ai Apple, asiaticii sustin ca productia componentelor pentru viitoarea generatie de MacBook ar fi inceput deja in cantitati limitate. In aceste conditii, Apple va lansa acest nou MacBook cel mai devreme la finele acestui an sau cel mai tarziu la finele anului viitor, o data a lansarii nefiind inca stabilita. Despre acest MacBook nu ni se spune nimic mai mult decat ca va fi subtire nu doar decat actualele MacBook Pro cu ecran Retina, ci si decat actuala generatie de MacBook Air care poate fi considerata inca ridicol de subtire.

Legat de vechiul MacBook cu ecran de 13 inch care nu se incadreaza nici pe departe in standardele Retina, aflam astazi ca el va fi scos din vanzare pana la finele anului 2014. Motivul nu ne este prezentat, insa nu ar fi greu de crezut aceasta informatie in conditiile in care acest model specific de MacBook are componente hardware de acum 2 ani, un design invechit si nu mai atrage piata din cauza diferentei relativ mici de pret fata de cel mai accesibil MacBook Pro cu ecran Retina sau chiar MacBook Air cu ecran de 13 inch.

Destul de interesant este ca in stirea de astazi nu ne este vorbit despre faimosul ecran Retina si implementarea lui pe acest MacBook ultra-subtire, dar asta nu inseamna neaparat ca planurile Apple s-ar fi schimbat. In trecut ni s-a sugerat ca acest MacBook va avea un ecran de 12 inch, nu va avea ventilator si va folosi un trackpad modificat. De asemenea, pana de curand se zvonea ca acest produs va fi prezentat si lansat pana la finele acestui an, insa amanarea lansarii noii generatii de cipuri Intel, „Broadwell”, ar fi putut sa determine compania Apple sa amane lansarea noului computer pana la o data nestiuta inca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.