Pe langa principalele noutati ale iOS 8 pe care vi le-am prezentat in cadrul acestui articol, dar si alte schimbari mai mult sau mai putin majore pe care le puteti descoperi accesand aceasta pagina speciala, cea mai recenta versiune majora a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod touch mai are inca multe sa ne arate. La inceputul acestei saptamani compania Apple publica iOS 8 beta 5 pe care il adreseaza dezvoltatorilor de aplicatii si ale carui noutati sunt prezentate in cadrul acestui articol. Chiar daca am cautat sa descopar cat mai multe noutati, nu le-am gasit chiar pe toate.

IMG_4138Astazi, spre exemplu, cei de la AppleInsider au descoperit o noua functie legata de aplicatiile Harti si Telefon care te va ajuta sa stii mai usor pe cine ai contactat. Mai exact, in baza de date a aplicatiei Harti se afla informatii detaliate legate de diferite puncte de interes (magazine, biblioteci, gari, etc.) din multiple orase din intreaga lume, printre aceste informatii numarandu-se si numerele de telefon. Ei bine, noua functie face ca aplicatia Telefon sa recunoasca automat toate numerele de telefon asociate unor puncte de interes si sa le listeze denumirile atat inainte, in timpul, cat si dupa apel, in lista Recente. Inainte de a apela un numar de telefon care este asociat unui punct de interes, aplicatia Telefon iti va afisa denumirea acestuia confirmandu-ti practic ca urmezi sa apelezi numarul corect. Dupa apel, in lista Recente din aplicatia Telefon, butonul “I” (Info) iti va afisa toate informatiile detaliate legate de punctul de interes apelat, pe care le poti gasi si in Harti. Asta inseamna ca incepand cu harta unde se afla punctul respectiv, si pana la informatii de contact, adresa si chiar recenzii Yelp, toate vor fi afisate de acum si in aplicatia Telefon.

IMG_4136In Romania stim cu totii prea bine ca in aplicatia Harti lipsesc aproape cu desavarsire punctele de interes. In afara de parcuri, cateva centre de educatie, cladiri administrative si gari, aplicatia Harti nu stie de existentia niciunui alt punct de interes public. Dupa multe cautari, am reusit sa descopar ca in anumite orase mari din Romania statiile CFR Calatori si anumite statii Metrorex din Bucuresti au in lista cu informatii numerele de contact telefonic. Introducand manual numarul de telefon al acestor statii, aplicatia Telefon mi-a sugerat ca urmeaza sa apelez statia x (in exemplul dat, gara din Cluj-Napoca), iar dupa ce am apelat, mi-a afisat numele statiilor contactate si informatii detaliate despre ele in interiorul meniului Info din aceeasi aplicatie Telefon. Trebuie sa specific si ca eu nu am avut adaugat la contacte si nici macar nu am mai apelat inainte vreuna dintre statiile ce sunt afisate in capturile de mai sus. In alte tari, insa, aceste informatii se extind la mai multe magazine, locuri de luat masa in oras, institutii publice si nu numai.

Noua functie este disponibila si in cautarile Spotlight, insa in acest caz doar utilizatorii din SUA se pot bucura de ea, intrucat sugestiile Spotlight nu sunt disponibile, momentan, in alte zone. Aceste sugestii vor evidentia numele punctului de interes si vor oferi legatura rapida catre aplicatia Harti pentru contact, localizare, recenzii si altele.

iOS 8 va fi lansat de catre Apple in toamna acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.