Cipul A8 al iPhone 6 are 1 GB de RAM

0
835

In prima parte a acestei luni aparuse o informatie – ce se dovedise rapid a fi flasa – potrivit careia iPhone 6 va avea 1 GB de RAM. Afirmatia respectiva avea la baza o imagine a unui document unde se facea referire, intr-adevar la 1 GB, insa nu de DRAM, ci NAND (adica la o caracteristica a stocarii flash). Astazi, insa, a aparut pe Internet o prima imagine mai clara a unei placi de baza a iPhone 6 ce este complet asamblata.

In cadrul imaginii respective am putut vedea nu doar cipul A8, ci si cipul NFC (Near Field Communication) si stocarea flash NAND de 16 GB, acestea confirmand informatii aparute mai demult pe Internet. Acum, insa, ne vom opri asupra cipului A8. Din imaginea distribuita de rusii de la Fled & Volk reiese, potrivit celor de la MacRumors ca system-on-a-chip-ul A8 al iPhone 6 (modelul cu ecran de 4,7 inch) va avea doar 1 GB de memorie integrata LPDDR3.

iphone_6_a8_ram

Pe baza unuia dintre numerele de serie indicate de catre cip reiese ca acesta contine Hynix RAM, iar de pe seria respectiva ne intereseaza caracterul situat in pozitia a 8-a. Acel caracter este un „8” sau un „B”. Potrivit numerelor de serie folosite de Hynx, „8” vine de la 8 GB (1 GB de RAM), iar B de la 16 GB (2 GB de RAM). Din nefericire, unghiul din care este capturata imaginea si distanta destul de mare fata de cip nu ne ajuta sa determinam despre ce caracter este vorba cu exactitate, insa mai multe persoane au cazut deja de acord ca acolo este un „8”, ceea ce ne demonstreaza ca iPhone 6 va avea 1 singur GB de memorie integrata.

Inca de la lansarea cipului A6 (introdus in iPhone 5), Apple nu a mai dublat cantitatea de memorie RAM disponibila in produsele sale cu iOS, cu toate ca anul trecut a fost lansat primul procesor pentru mobil construit pe arhitectura de 64 de biti de care ar putea beneficia mai bine dispozitivul in conditiile in care ar avea o cantitate de RAM mai mare. Ramane, deocamdata, sa vedem pe 9 septembrie daca Apple a dublat sau nu RAM-ul disponibil in iPhone 5s sau daca a preferat sa eficientizeze in continuare componentele hardware existente astfel incat iPhone sa fie din nou cel mai puternic telefon de pe piata.

- Reclamă -