Apple interzice utilizarea a doi produsi chimici periculosi in procesul de asamblare al iPhone si iPad

0
393

Apple a anuntat in cursul zilei de joi ca va interzice utilizarea benzenului si a n-hexanului, doua produse chimice periculoase, in procesul de productie al iPhone si iPad, scrie Associated Press. Cercetatorii au descoperit ca benzenul este un cancerigen responsabil de aparitia leucemiei atunci cand nu este folosit cu grija, in timp ce n-hexanul a fost gasit responsabil de distrugerea unor nervi.

Decizia anuntata de catre Apple acum vine la cinci luni dupa ce diferite grupuri activiste au initiat o petitie prin care cereau in mod expres companiei Apple sa renunte la folosirea benzenului si a n-hexanului in procesul de fabricare al iPhone in conditiile in care se descoperise pe atunci ca cei doi produsi chimici sunt daunatori omului. Ca urmare a acestei solicitari, Apple a ordonat o inspectie in 22 de fabrici partenere si a descoperit ca benzenul sau n-hexanul au pus in pericol vietile a 500.000 de muncitori care lucrau la produsele sale in aceste fabrici. Din pacate, numai 4 dintre aceste fabrici dispuneau de masuri de protectie pentru angajatii care lucreaza cu aceste materiale, restul expunandu-le sanatatea la pericolele reprezentate de cele doua materiale. Concluzia acestui proces de investigatie a fost interzicerea folosirii oricaruia dintre cele doua materiale in procesul final de productie al iPhone, iPad, Mac si al altor accesorii.

Cei doi produsi chimici sunt adesea gasiti in produsele electrice si la diferite masinarii, insa masurile companiei Apple sunt intr-atat de stricte, incat furnizorii vor fi obligati sa se asugure ca benzenul si n-hexanul nu sunt prezente nici in alti compusi chimici, chiar daca acest lucru nu ar fi notat in lista cu ingrediente. Trebuie notat ca aceste restrictii se refera doar la procesul final de asamblare a produselor Apple, partenerilor companiei fiindu-le in continuare permis sa foloseasa cei doi preparati chimici in fazele incipiente de productie ale dispozitivelor/accesoriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.