Adobe a publicat un ghid despre cum poti tranzitiona pozele de la Aperture la Lightroom

0
163

54511.en.aperture-make-the-switch.666x389

In urma cu doua luni compania Apple isi anunta planurile sale legate de aplicatiile proprii pentru fotografie oferite posesorilor de Mac. Lansarea unei aplicatii Poze pentru OS X Yosemite a determinat compania americana sa renunte la procesul de dezvoltare a aplicatiilor Aperture si iPhoto, concentrandu-si astfel resursele intr-o singura directie, pe o aplicatie ce ar trebui sa se adreseze utilizatorilor si profesionistilor, deopotriva. Utilizatorii, dupa ce a fost facut acest anunt, s-au panicat, multi dintre ei crezand ca viitoarea aplicatie Poze nu va include toate functiile de editare profesionala pe care le ofera Aperture.

Producatorii unor software-uri terte de editare foto, printre care se numara, mai ales, Adobe, nu au ezitat niciun moment, alimentand temerile utilizatorilor si atragandu-i catre propriile programe cu diferite beneficii. De la o reducere de pret la descarcarea programului Lightroom si pana la asistenta privind tranzitia galeriilor foto de pe Aperture pe programnul propriu, Adobe a sarit numaidecat in ajutorul utilizatorilor. Astazi, compania Adobe face un nou pas important lansand un ghid (acceseaza-l in format PDF) adresat celor interesati sa faca trecerea de indata la programul lor profesional pentru editarea pozelor.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AeQgHYhbVd0]

Noul ghid este adresat in special celor care doresc sa faca trecerea la programul Lightroom (de la Aperture) foarte rapid, intrucat compania Adobe promite din nou utilizatorilor ca va lansa si un instrument de migrare simplu. Actualul proces de transfer a pozelor de pe Aperture pe Lightroom este ceva mai alambicat, presupunand crearea unui backup complet al bibliotecii, exportarea pozelor de pe Aperture si a versiunilor TIFF a pozelor editate si importarea acestui continut pe Lightroom.

Cel mai bine ar fi, chiar si pentru cei care va ganditi sa faceti trecerea la Lightroom, sa asteptati totusi pana cand va fi lansat instrumentul de migrare, astfel incat sa nu riscati pierderea unor imagini ori a editarilor facute in galeria foto proprie. Ca sa nu platiti abonamentele impuse de Adobe pentru folosirea programelor lor, ati putea astepta pana la inceputul anului viitor cand va ajunge aplicatia Poze pe OS X si cand putem vedea cu totii care sunt functiile ei si daca merita trecerea la programul platit al Adobe. Pana atunci, insa, aplicatiile iPhoto si Aperture vor functiona in continuare pe Mac, chiar daca a facut actualizarea la OS X Yosemite.

- Reclamă -