Apple va modifica intreaga interfata utilizator a Apple TV odata cu lansarea versiunii 7.0 a software-ului sau

0
176

La mijlocul lunii iunie compania Apple lansa o actualizare majora pentru Apple TV, despre care nu spusese nimic in cadrul WWDC 2014,  si care aparent nu aducea prea multe noutati. De atunci, insa, odata cu fiecare versiune beta noua a iOS 8 si OS X Yosemite, compania americana a publicat pe portalul dedicat dezvoltatorilor de aplicatii cate o versiune beta noua si pentru Apple TV, insa de departe cea mai importanta a fost publicata acum.

Alaturi de iOS 8 beta 5 si OS X 10.10 Yosemite Developer Preview 5, compania Apple a lansat Apple TV Software 7.0 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicatii. Cea mai importanta (si singura?) noutate este legata de actualizarea completa a intregii interfete utilizator a software-ului rulat de micul dispozitiv Apple TV. Pastrand aceeasi structura pentru interfata, introdusa odata cu lansarea generatiei a 3-a a Apple TV in 2012, compania americana a reimprospatat toate elementele de design, incluzand noi pictograme, noi fonturi si un look modernizat pentru toate aplicatiile.

Intreaga interfata utilizator a Apple TV pastreaza conceptul iOS 7 si, de ce nu, OS X Yosemite, avand un design plat, culori vii in gradient si inlaturand toate elementele de luciu si detaliile de design specifice versiunilor mai vechi ale iOS. Pictogramele aplicatiilor Muzica, Emisiuni TV, iTunes Radio si Computere, de exemplu, au acum noi culori, insa interfata utilizator a lor si a celorlalte aplicatii preinstalate a fost actualizata si ea pentru a include noile fonturi si, unde este cazul, noile elemente de design.

Versiunile beta anterioare ale Apple TV Software 7.0 aduceau Partajarea familiala, Biblioteca foto iCloud si Handoff, doua functii introduse si pe iOS 8. Lansarea celei mai recente versiuni majore a software-ului pentru Apple TV urmeaza sa aibă loc in toamna, odata cu iOS 8, insa nimic nu a fost confirmat de catre Apple. Pana atunci, insa, dezvoltatorii inregistrati vor putea sa isi descarce Apple TV Software 7.0 pe propriile dispozitive compatibile (Apple TV 3) direct de pe portalul dedicat lor.

Recent, numeroase aplicatii de pe Apple TV (chiar si in versiunea 6.x) au fost actualizate, iar printre ele enumeram Flickr si Vimeo, care sunt, probabil, pregatite pentru actualizarile din toamna aduse micului dispozitiv ce se conecteaza la televizoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.