Primele comenzi de producere ale cipurilor A9 au fost plasate de Apple

0
185

Cu toate ca actualmente dispozitivele iPhone si iPad de ultima generatie au implementate cipuri A7, Apple pare ca tinteste mai departe si comanda primele procesoare A9. Desigur, iPhone 6, iPad Air 2 si iPad mini 3 vor include un cip A8 mai performant si eficient decat cel de pe iPhone 5s sau iPad Air, dar cum procesul de dezvoltare a acestei componente s-a incheiat si se lucreaza numai laproducerea si implementarea lui pe terminalele de generatie viitoara, inginerii Apple par sa lucreze la viitoarea generatie a cipului celebru prezent pe toate dispozitivele cu iOS incepand cu iPhone 4. Potrivit celor de la DigiTimes, Samsung si GlobalFoundries au primit primele comenzi de a produce cipuri A9 folosind un proces de fabricatie de 14 nanometri incepand cu finele acestui an.

a9 apple cipCei doi producatori au cuprins in planul de productie fabricarea unei cantitati foarte mici de cipuri A9 incepand cu sfarsitul acestui an, urmand ca la inceputul lui 2015 sa accelereze productia acestei componente esentiale din iPhone 6s. Trecand mai departe, publicatia ne indica faptul ca vechiul partener al Apple, TSMC, va incerca sa asigure productia de cipuri A9 prin introducerea unor noi procese de productie a semiconductoarelor incepand cu anul viitor. De asemenea, Apple ia in calcul contractarea Intel pentru a produce o parte dintre cipurile pe care le va implementa in iPhone 6 si iPad Air 2.

Samsung si GlobalFoundries au facut recent echipa pentru a deschide o fabrica de producere a cipurilor de generatie urmatoare, pe baza unui proces de fabricatie de 14 nanometri. Interesant este ca Samsung, marele adversar al Apple despre care se spune ca nu a primit comenzi pentru a produce cipuri A8, va fi contractat de catre Apple pentru a produce cipurile A9 ale companiei americane. Anul trecut a aparut o informatie potrivit careia Samsung si TSMC au fost contractati de catre Apple pentru a produce cipurile A9, producatorul sud-coreean primind mai putine comenzi decat firma taiwaneza.

Cipurile A9 urmeaza sa fie implementate pe iPhone-urile si iPad-urile lansate incepand cu anul 2015, deci iPhone 6, iPad Air 2 si iPad mini 3 vor include cipuri A8 fabricate de catre TSMC pe baza unui proces de 20 nanometri.

- Reclamă -