Apple vrea sa creasca vanzarile pachetului AppleCare+ cu implementarea unor schimbari

0
143

applecare-plus-logo-326xVa spuneam in urma cu cateva saptamani ca angajatii Apple din echipa de asistenta se pregatesc de o serie de noutati si schimbari in programele oferite consumatorilor, acele informatii venind chiar de la directoarea departamentului din cadrul companiei din Cupertino. Astazi, Apple a revizuit serviciul de asistenta AppleCare+, prelungind fereastra de timp pe care o ofera consumatorilor pentru a decide daca doresc sa cumpere sau nu acest pachet. Daca pana acum consumatorii aveau la dispozitie numai 30 de zile de la achizitia unui iPhone sau iPad pentru a cumpara pachetul, acum vor avea o perioada dubla de timp, deci 60 de zile. Cu exceptia Japoniei, Apple va oferi fereastra de 60 de zile pentru achizitionarea pachetului AppleCare pentru toti consumatorii care au cumparat un dispozitiv cu iOS dintr-un magazin Apple online sau fizic.

AppleCare+ este un serviciu de garantie premium pentru clientii posesori de iPhone si iPad, care ofera asistenta dedicata gratuita si acopera stricaciunile provocate accidental de care utilizatori pe o perioada de doi ani de la data achizitionarii programului. Planul AppleCare+ costa 100€, iar pentru stricaciunile provocate de consumator dispozitivulelor proprii, ei vor trebui sa mai scoata din buzunar 50 € pentru iPad sau 80 € pentru iPhone.

Tot incepand de astazi, Apple a renuntat la optiunea pentru AppleCare care extindea garantia iPhone sau iPad dar nu acoperea stricaciunile accidentale facute de catre consumatori. Mergand mai departe, americanii vor oferi impreuna cu orice iPhone sau iPad cumparat asistenta telefonica gratuita timp de 90 de zile, iar cei care doresc vor putea beneficia de aceasta asistenta timp de doi ani daca platesc pachetul AppleCare+.

Prin aceste schimbari, Apple doreste sa creasca interesul consumatorilor pentru AppleCare+ si sa devina mai competitiva in fata pachetelor de asigurare oferite de catre operatori si nu numai. Apple ar putea extinde, de asemenea, in curand, si disponibilitatea AppleCare+ la nivel international pentru a genera venituri mai mari, programul nefiind disponibil momentan decat in tarile in care exista si magazine Apple.

- Reclamă -