iOS 8 si OS X Yosemite vor fi lansate separat in ciuda functiilor comune

0
280

continuitate

Apple obisnuieste sa lanseze separat versiunile publice ale iOS si OS X, insa compania americana este cunoscuta si pentru faptul ca nu isi pastreaza mereu tiparele din anii anteriori. Cum iOS 8 si OS X Yosemite au o serie de functii comune puse sub denumirea „Continuitate” (Citeste mai multe despre Continuitatea iOS si OS X), ce vor integra mai bine sistemele de operare, dar si primesc actualiazari beta simultane, ar fi cat se poate de legitim sa credem ca noile versiuni majore ale celor doua sisteme de operare vor fi lansate in acelasi timp. La randul ei, Apple nu a specificat, in momentul prezentarii celor doua noi versiuni ale sistemelor de operare, data lansarii, mentionand ca utilizatorii le vor putea instala pe dispozitivele iPhone, iPad, respectiv Mac in toamna.

Desi am fi tentati sa credem ca noile actualizari vor veni simultan, citand surse care cunosc planurile companiei Apple, cei de la 9to5Mac ne spun ca iOS 8 si OS X Yosemite vor fi lansate la distanta de cateva saptamani de compania Apple. Daca iOS 8 urmeaza sa fie lansat in septembrie alaturi de iPhone 6, OS X Yosemite nu va fi lansat mai devreme de luna octombrie, pe cand urmeaza sa fie prezentate si noi modele de Mac. Acelasi calendar a fost folosit de catre Apple si anul trecut, cand iOS 7 a fost lansat de-odata cu iPhone 5s, in septembrie, iar OS X Mavericks, o luna mai tarziu.

Unul dintre motivele care ar putea provoca aceasta amanare, excluzand traditia anuala sau lansarile de produse noi, ar putea fi imbunatatirile de care are nevoie Yosemite. La fel ca si cu iOS 7 anul trecut, Apple va muta, dupa lansarea iOS 8, o parte din echipa care s-a ocupat de dezvoltarea acestui sistem de operare la OS X Yosemite, intrucat aceasta versiune a sistemului de operare vine cu schimbari majore mai ales pe partea de design.

- Reclamă -