Apple a vandut 225 de milioane de iPad-uri pana acum si nu este ingrijorata de scaderea anuala a vanzarilor

0
104

iPad ios 8

In comunicatul de presa in cadrul caruia au fost prezentate rezultatele financiare ale companiei Apple pe trimestrul 2 al anului fiscal 2014, americanii au vorbit si despre principalele produse care au generat veniturile si profitul prezentate. iPad ramane in continuare unul dintre cele mai importante produse pentru Apple, desi vanzarile tabletei inregistreaza scaderi de la un an la altul. In pofida acestor scaderi, Tim Cook a declarat ca Apple este multumita de vanzari, oferind mai multe detalii despre numarul total al vanzarilor de iPad de la lansarea produsului din urma cu 4 ani, cresterea inregistrata pe diferite piete si incheind cu cateva dintre planurile companiei legate de acest produs.

In trimestrul doi al anului fiscal curent Apple a vandut 13,3 milioane de iPad-uri, mai putine cu 14,6 milioane fata de aceeasi perioada a anului trecut. Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat ca vanzarile totale de iPad au ajuns la 225 de milioane de unitati de la lansarea din 2010 a primului model. iPad Air si iPad mini cu ecran Retina au ajuns la un grad de satisfactie de 98% si, respectiv, 100% in randul consumatorilor, iar, potrivit unor studii prezentate de Cook, 63% dintre consumatorii care doresc sa isi cumpere o tableta, isi vor cumpara iPad, jumatate dintre acestia fiind la primul iPad. Cook a mai adaugat ca 2,5 iPad-uri sunt vandute la fiecare Mac comercializat, iar la nivel international, tableta a inregistrat o crestere anuala cu 50 de procente in China si 60% in Orientul Mijlociu. Legat de educatie, aflam ca 85% din tabletele folosite in sistemul educational american sunt iPad-uri, 13 milioane de tablete, la nivel global, fiind folosite momentan in sistemul educational.

Ca reactie a scaderii vanzarilor de iPad, Cook a mentionat ca Apple pregateste inovatii majore pentru aceasta tableta, dar si ca tabletele, ca si categorie de produse, sunt in continuare la inceput de drum. Se zvoneste ca anul acesta Apple va lansa pe piata o noua generatie de iPad cu ecran de 9,7 inch, precum si un nou model de iPad mini, insa din informatiile curente reiese ca aceste tablete vora duce nou doar un senzor de identificare a amprentei si un cip A8 nou, mai performant.

- Reclamă -