Iata cate companii a achizitionat Apple in ultimele 9 luni

0
109

1-Infinite-Loop-e1267205254834

Compania Apple, la fel ca si oricare alt gigant din industria IT, face constant achizitii de firme noi, preferandu-le mai ales pe acelea aflate la inceput de drum, dar ale caror brevete sau tehnologii au un potential enorm ce ar putea ajuta in procesul de dezvoltare al noilor produse, dar si in imbunatatirea actualelor produse si servicii Apple. In cadrul teleconferintei de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul fiscal 2 al anului 2014, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat ca firma din Cupertino a achizitionat, in anul fiscal (american) 2014, 29 de companii.

Asta inseamna ca in ultimele 9 luni (incepand cu luna octombrie a anului 2013), Apple a cumparat un numar mare de firme, despre care insa nu a spus nimic si nici nu o va face, probabil, vreodata. Mai mult decat atat, Cook a adaugat ca cinci dintre aceste companii au fost achizitionate in cel mai recent trimestru fiscal al anului 2014, iar noi stiam pana acum doar de doua. LuxVue Technology si Spotsetter sunt doua dintre firmele a caror achizitie a fost efectuata in cursul trimestrului fiscal aprilie-iunie si confirmata ulterior de catre Apple. De asemenea, la finele anului 2013 au fost achizitionate numeroase companii specializate pe dezvoltarea unor servicii de cartografiere, iar la inceputul anului 2014, firma americana a achizitionat Burstly, compania din spatele platformei de testare beta Testflight (introdusa in iOS 8) si SnappyLabs, dezvoltatoare a unei aplicatii care permite inregistrarea de fotografii in modul rafala.

Beats nu se numara printre cele 29 de companii achizitionate de catre Apple in ultimele noua luni si asta pentru simplul fapt ca tranzactia companiei nu va fi finalizata pana la finele acestui trimestru fiscal in care ne aflam. Asta inseamna ca pana la sfarsitul anului fiscal american, Apple va achizitiona peste 30 de companii, cea mai scumpa tranzactie pentru Apple din intreaga istorie a sa fiind Beats.

Cook a mai declarat in cadrul aceleiasi teleconferinte ca Apple „nu se va scalda in bani” planuind sa achizitioneze si alte companii, ale caror tehnologii le va folosi fara niciun dubiu in produsele viitoare.

- Reclamă -