Apple anunta data la care utilizatorii vor putea instala versiunea beta publica a OS X Yosemite

0
120

apple os x beta program

OS X 10.10 Yosemite este prima versiune majora a sistemului de operare pentru Mac care va putea fi instalata nu doar de catre dezvoltatorii de aplicatii si angajatii companiei Apple, ci si de utilizatorii de rand. Va spuneam inca din luna iunie cum va puteti inscrie in programul de testare a uneia dintre cele mai majore actualizari pe care a primit-o OS X pana in prezent, numai primului milion de utilizatori inscrisi fiindu-i oferita aceasta ocazie. Cum ieri persoane din interiorul companiei Apple ne anuntau ca pana la finele lunii curente aceasta versiune beta publica a Yosemite va fi oferita utilizatorilor, iata ca astazi compania Apple ne confirma data exacta incepand cu care va trimite invitatiile utilizatorilor ce doresc sa testeze noua versiune majora a OS X.

Maine, 24 iulie, utilizatorii care s-au inscris deja gratuit in programul Apple Seed (citeste mai multe detalii despre cum si unde trebuie sa te inscrii) vor primi o notificare din partea companiei Apple cum ca OS X Yosemite poate fi testat de catre ei, fiindu-le oferite si instructiunile de instalare. Apple mai adauga ca versiunea beta publica a OS X Yosemite va fi actualizata mai putin frecvent decat cea adresata dezvoltatorilor si asta deoarece utilizatorii nu au nevoie de functiile si instrumentele necesare dezvoltatorilor pentru pregatirea aplicatiilor si programelor speciale. De asemenea, firma americana specifica faptul ca utilizatorii care vor avea instalata versiunea beta publica a OS X Yosemite vor putea instala versiunea finala a OS X 10.10 in toamna sub forma unei actualizari primite de versiunea beta. Utilizatorii care isi doresc sa testeze cea mai noua versiune majora a OS X trebuie sa stie ca vor putea sa trimita feedback companiei Apple in legatura cu problemele intampinate, astfel incat ele sa fie eliminate in timp util.

La inceputul saptamanii curente, compania Apple a publicat OS X Yosemite Developer Preview 4, alaturi de iTunes 12.0, adresand numeroase probleme si introducand cateva functii noi. Nu este exclus ca versiunea beta publica a OS X Yosemite sa difere de cea adresata dezvoltatorilor, fiind posibil ca aceasta din urma sa ramana cu unele probleme de functionare, in timp ce prima sa nu ofere utilizatorilor acces chiar la toate caracteristicile sistemului de operare.

Astazi, va spuneam ca exista sanse foarte mari ca Apple sa lanseze OS X Yosemite separat de versiunea finala a iOS 8, in toamna acestui an, cu toate ca cele doua versiuni ale sistemelor de operare includ numeroase functii comune. Daca OS X Yosemite va putea fi testat de aproape toti doritorii pana la lansarea din octombrie, nu acelasi lucru il putem spune si despre iOS 8, care pana la lansarea din septembrie nu va fi oferit spre destare niciunui utilizator.

- Reclamă -