Iata cand pregateste Apple lansarea iPhone 6, iOS 8, iOS 8 beta 5 si iWatch

1
706

Foarte multi dintre voi sunt curiosi cand va fi lansata versiunea finala a iOS 8 si, mai ales, cand vor ajunge in magazinele Apple si ale partenerilor autorizati iPhone 6 si iWatch, poate doua dintre cele mai asteptate produse ale anului 2014. Potrivit unor informatii obtinute astazi de catre cei de la 9to5Mac, compania Apple munceste din greu pentru a pregati cele mai importante lansari hardware si software din 2014.

In momentul de fata, in interiorul campusului din Cupertino al Apple s-a stabilit „provizoriu” ca la mijlocul lunii septembrie va fi prezentat iPhone 6, alaturi de versiunea finala a iOS 8. Potrivit discutiilor purtate in interiorul Apple, evenimentul special dedicat prezentarii noilor modele de iPhone si iOS 8 va fi organizat cel mai probabil in a doua sau a treia saptamana din septembrie. Cu toate acestea, data exacta la care va avea loc evenimentul nu poate fi inca stabilita din cauza faptului ca exista in continuare o serie de incertitudini din procesul de productie al dispozitivelor. Aceste incertitudini se invart mai ales in jurul dispozitivului iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch despre care Apple se pare ca nici acum nu stie daca va fi prezentat alaturi de modelul cu ecran de 4,7 inch a carei lansare este cat se poate de certa.

Apple urgenteaza si procesul de dezvoltare a sistemului de operare pe care il vor rula toate dispozitivele iOS lansate in toamna. Odata cu lansarea iOS 8 beta 4 de la inceputul acestei saptamani, procesul de dezvoltare a sistemului de operare s-a apropriat foarte mult de stadiul final. Se pare ca pana la lansarea versiunii finale a iOS8 va mai exista o singura versiune beta, iOS 8 beta 5 urmand a fi lansat luni, pe 5 august, la doua saptamani distanta de a patra versiune beta a iOS. De asemenea, iOS 8 va veni si cu o versiune Golden Master – adica o versiune finala a iOS creata special pentru dezvoltatori si operatori cu scopul testarii compatibilitatii aplicatiilor, respectiv, a retelelor inaintea publicului. Aceasta din urma va fi lansata fie la sfarsitul lunii august, fie la inceputul lunii septembrie. Sincer sa fiu, nu cred ca va exista nicio premiera in acest an, asa ca iOS 8 Golden Master va fi publicat imediat dupa conferinta in cadrul careia va fi prezentata versiunea finala a iOS 8, alaturi de noile functii, daca este cazul.

siri #itutorial.ro

Legat de conferinta de prezentare a iPhone 6 si a versiunii finale a iOS 8, cei de la BusinessInsider au descoperit un interval de timp secret al companiei Apple pe baza caruia stabileste aceste evenimente. Mai exact, in ultimii doi ani, intre conferinta de prezentare a unei versiuni majore a iOS, ce are loc in iunie, in cadrul WWDC, si evenimentul special de prezentare a iPhone si a versiunii finale a iOS au trecut exact 100 de zile. Cum evenimentul de prezentare al iOS 8 a avut loc pe 2 iunie, daca Apple va pastra aceasta strategie secreta, atunci conferinta in cadrul careia ne va vorbi despre iPhone 6 si versiunea finala a iOS 8 va avea loc exact pe data de 10 septembrie, intr-o miercuri. Aceasta data poate fi confirmata de o alta strategie a americanilor. Mai exact, intre evenimentul de prezentare a unui model de iPhone nou si punerea in vanzare a acestuia au trecut, in ultimii doi ani, 9 sau 10 zile, de fiecare data telefonul sosind in magazine intr-o zi de vineri. Daca mai punem inca 9 zile de la data de 10 septembrie, vom vedea ca iPhone 6 ar putea fi lansat pe 19 septembrie, adica exact intr-o zi de vineri.

Trecand mai departe, aflam de la 9to5Mac faptul ca evenimentul din septembrie nu va fi ultimul organizat de catre Apple in anul curent. Toamna aceasta ni s-a promis de catre oficiali ai companiei din Cupertino ca vom vedea cele mai importante lansari ale lor din ultimii 25 de ani, deci ne asteapta o multitudine de produse. O a doua conferinta din toamna va fi organizata cel mai probabil in octombrie, pastrandu-se calendarul de anul trecut. Acest eveniment special urmeaza sa fie concentrat in jurul iWatch, dar si in jurul unor produse noi precum iPad Air 2, iPad mini 3, Mac-urilor de generatie 2014 si nu numai. Versiunea finala a OS X Yosemite urmeaza sa fie lansata tot pe atunci, asa cum va spuneam si la inceputul acestei saptamani.

La final, ni se spune ca in continuare raman in carti cateva functii noi pentru iOS. Asa cum s-a zvonit si mai demult, in iOS 8.1 sau iOS 9 vor ajunge atat un sistem de divizare a ecranului pe iPad, care va permite rularea simultana, pe acelasi ecran, a doua aplicatii, precum si noi functii pentru Harti. Chiar daca Apple a dorit ca aceste caracteristici sa ajunga in iOS 8, anumite probleme din procesul de dezvoltare a impiedicat implementarea lor inca din primele versiuni beta ale iOS 8 sau chiar in versiunea finala.

- Reclamă -