iOS 8 permite inserarea pozelor si formatarea textelor in Notite

2
731

O caracteristica utila a iOS 8 care a fost descoperita mai greu de catre utilizatori, si despre care Apple nu a mentionat nimic vine in aplicatia Notite. Folosita de foarte multi posesori de iPhone sau iPad, pentru a nota diferite ganduri sau idei, Notite nu ofera prea multe optiuni de organizare sau editare a textelor pe iOS. Noua versiune a sistemului de operare nu schimba prea mult aceasta situatie, dar ofera doua optiuni folositoare pentru utilizatori. In momentul in care vei inregistra o notita noua sau o vei edita pe una existenta, aplicatia iti va oferi, la dubla apasare pe ecran, in meniul cu optiuni, instrumentul „Inserati o poza”, dar si, la selectarea unui text, posibilitatea de a-l formata.

Daca pe OS X inserarea imaginilor in notite este posibila inca de la introducerea aplicatiei – OS X Mountain Lion – pe iOS nu a fost posibil acest lucru, iar utilizatorii nu puteau nici macar sa vizualizeze imaginile adaugate in Notite de pe Mac. Prea multe de spus despre noua functie nu sunt, deoarece ea nu permite altceva decat sa inserezi cate poze vrei. In momentul in care vei atinge butonul special, dispozitivul iti va deschide meniul cu imagini stocate pe aplicatia Poze, de unde vei putea alege orice imagine doresti.

Din pacate, in prima versiune beta a iOS 8 nu este posibila redimensionarea sau schimbarea pozitiei imaginilor adaugate in Notite, asa ca noi va trebui sa ne multumim doar cu posibilitatea introducerii si vizualizarii pozelor de pe iOS.

 

notiteCea de-a doua noutate importanta a aplicatiei Notite de pe iOS 8 este formatarea textelor. In sfarsit utilizatorii vor avea cateva optiuni de formatare de baza. Mai exact, vorbim despre introducerea textelor cu caractere aldine, cursive sau subliniate. Notite nu ofera posibilitatea de a incepe sa scrii cu astfel de caractere, ci doar posibilitatea de a le edita pe cele introduse deja.

Chiar daca ar fi fost utile si alte optiuni de formatare a textelor si posibilitatea organizarii notitelor, este bine ca Apple s-a gandit sa ne ofere si atat, iar noi putem spera ca totul este inceputul unei serii mai lungi de noutati pentru aceasta aplicatie.

- Reclamă -