Safari permite in iOS 8 scanarea cardurilor de credit pentru introducerea mai rapida a datelor

0
454

O caracteristica mai mult sau mai putin importanta cu care vine aplicatia Safari pe iOS 8 este scanarea cardurilor de credit. Incepand cu iOS 7 si introducerea caracteristicii Portchei iCloud, care ofera posibilitatea stocarii in siguranta pe iCloud si a cardurilor de credit, Apple a devenit mai preocupata de simplificarea procesului de efectuare a platilor online. iOS 8 aduce o functionalitate utila pentru acei utilizatori care poate nu au incredere in Portcheiul iCloud, dar isi doresc o metoda mai rapida de introducere a informatiilor de pe cardul de credit.

auto-completare card de creditauto-completare card de credit

Optiunea Auto-completare card de credit va veni cu un element suplimentar pe langa afisarea cardurilor de credit stocate pe Portcheiul iCloud – Utilizati camera. Atingand aceasta din urma optiune, utilizatorul va activa camera dispozitivului, iar un sablon special ii va indica distanta la care trebuie sa tina camera de cardul de credit pentru a putea efectua plata. DUpa identificarea cardului, Safari va folosi recunoasterea optica a caracterelor pentru a introduce informatiile de pe card, automat, in fiecare dintre campurile pentru plata, mai putin unul – Codul de securitate. In continuare cele trei cifre, din motive de securitate, vor trebui tastate manual de catre utilizator, ele nefiind stocate nici pe iCloud.

Partea buna este ca noua caracteristica functioneaza pe orice site, deci administratorii platformelor de plati online nu vor trebui sa faca nimic pentru ca utilizatorii sa poata scana, folosnd camera, un card de credit.

Aplicatia Safari a primit in iOS 8 si alte caracteristici si mai importante pentru utilizatorii de iPhone si, mai ales, de iPad, pe care le puteti citi in acest articol.

- Reclamă -