Apple lanseaza CloudKit, o noua modalitate de a crea aplicatii conectate in cloud

0
163

screenshot-2014-06-02-14-38-01

Apple a anuntat in cadrul conferintei principale de la WWDC 2014 o serie de noutati importante pentru dezvoltatorii de aplicatii care sunt aduse pentru a le facilita munca de zi cu zi si pentru a-i ajuta sa creeze titluri mai grozave pentru iPhone, iPad. Una dintre noutatile destul de importante legate de iCloud se numeste CloudKi, ea oferind dezvoltatorilor o noua modalitate de a crea aplicatii conectate la cloud. Apple va fi responsabila, prin noul set cu instrumente, de elementele legate de server pentru aplicatii, ceea ce inseamna ca dezvoltatorii vor avea o modalitate mai simpla de dezvoltare a aplicatiilor.

Orice dezvoltator de aplicatii care va folosi CloudKit nu mai trebuie sa se ocupe de partea costisitoare si care necesita mult timp a scrierii codurilor pentru partea de server a aplicatiilor, ramanand focusat numai pe partea dezvoltarii clientului pentru platforma iOS. Noul framework este o solutie simpla, sigura si eficienta de salvare a datelor structurate pe baza de date sau a asset-urilor direct pe iCloud. Prin aceasta metoda, dezvoltatorii vor putea permite inclusiv utilizatorilor sa se conecteze anonim la aplicatiile acestora folosind ID-uril Apple fara a-si partaja si informatiile personale.

Noul Framework este oferit de catre Apple gratuit, dar are si cateva limitari. De exemplu, aplicatiile vor putea stoca pana la un petabyte de asset-uri pe serverele Apple, iar daca aceasta stocare este depasita, dezvoltatorul va trebui sa plateasca un abonament special.

Practic, Apple ofera sistemul de sincronizare a datelor din aplicatii cu iCloud, simplu de folosit, pe care dezvoltatorii il asteapta de cativa ani si care ii ajuta sa nu mai piarda timpul scriind coduri lungi pentru a implementa functionalitati cum ar fi trimiterea de notificari push, sincronizarea intre dispozitive a datelor din aplicatii si nu numai.

- Reclamă -