Apple lanseaza API-ul HomeKit pentru iOS. Ne va oferi posibilitatea sa controlam mai simplu sistemele din casa

0
444

homekitWWDC 2014 nu a adus numai prezentarea iOS 8 si a OS X 10.10, ci si cateva noutati importante pentru SDK (Software Development Kit), adica pentru dezvoltatori, care se vor reflecta tot in oferirea unor modalitati noi de a ne folosi dispozitivele iPhone si iPad in vietile de zi cu zi. Asa cum se zvonea in ultimele saptamani, printre alte API-uri oferite dezvoltatorilor, Apple a anuntat lansarea HomeKit care permite tuturor dispozitivelor sau accesoriilor automatizate din casa sa conlucreze pentru a ne usura vietile.

Dezvoltatorii unor produse inteligente pentru casa vor putea implementa noul API pentru a aduce intr-un singur loc toate sistemele automatizate din casa pe iOS fara a mai avea nevoie de aplicatii separate pentru a accesa functiile specifice ale fiecarui produs inteligent pentru casa. Apple spune ca printre produsele care vor putea fi compatibile cu noul sistem de automatizare se numara incuietorile la usi, luminile, camerele de supraveghere, usile (de garaj), termostatele, prizele de perete, intrerupatoarele si multe altele.

HomeKit va oferi o conectare securizata intre dispozitivul iPhone si produsele inteligente, astfel ca nu oricine va avea o aplicatie instalata, iti va putea deschide usile, aprinde sau stinge luminile si nu numai. Din pacate, noua platforma Apple nu vine si cu o aplicatie proprie pentru iPhone sau iPad care sa includa accesul rapid la toate produsele inteligente din casa, utilizatorii trebuind in continuare sa descarce aplicatii speciale create de fiecare producator pentru unul sau mai multe astfel de produse.

Impreuna cu controlul produselor individuale, noul HomeKit va permite dezvoltatorilor sa ne ofere posibilitatea de a controla un grup de produse in acelasi timp pentru a putea, astfel, sa stiungem, de exemplu, luminile din casa apasand pe un singur buton. Una dintre cele mai grozave noutati legate de HomeKit este posibilitatea de a controla produsele inteligente si folosind Siri careia va trebui sa ii dam diferite comenzi pentru a umbla la unul sau mai multe dintre sistemele din casa. Asistentului virtual personal de pe iPhone si iPad ii vom putea spune ca ne-am trezit si suntem gata sa plecam la serviciu, pentru ca ea sa descuie usile, deschida usa la garaj, etc.

Sistemul va functiona, desigur, numai cu produsele mentionate mai sus care sunt compatibile cu platforma iOS, iar dezvoltatorii vor putea implementa noile functii incepand cu iOS 8.

- Reclamă -