Apple anunta noi caracteristici importante pentru Siri

0
203

siri ios 8

Asa cum era de asteptat, iOS 8 aduce imbunatatiri pentru asistentul personal virtual de pe iOS, Siri. Prin lunga lista cu noutati aduse de cea mai recenta versiune a sistemului de opearre pentru iPhone, iPad si iPod touch, se numara si cateva caracteristici destul de importante pentru Siri, inclusiv una care va incanta utilizatorii romani.

Nu, Siri nu este disponibil si in limba romana, inca, dar in iOS 8 va recunoaste, in sfarsit, dupa doi ani de asteptare, dictarea ca si metoda de introducere a cuvintelor. Asadar, tastatura inteligenta din iOS 8 va permite sa dictam fraze cu cuvinte romanesti, pe care sistemul le va procesa si introduce manual. Practic, nu vom mai depinde de tastatura pentru a trimite mesaje, scrie notite, cauta pe web si nu numai. Limba romana este una dintre cele 22 de limbi noi pentru dictare recunoscute de iOS 8, iar asta inseamna ca suntem cu un pas mare mai aproape de a vorbi cu Siri in romana.

Trecand de la cea mai importanta noutate pentru utilizatorii romani, la altele, de altmintrelea, importante, trebuie sa stim ca Siri va putea fi activata printr-o comanda vocala. Dictandu-i Hey, Siri (da, ca si OK Google pentru Google Now), vei activa asistentul personal de la distanta fara a mai fi nevoit sa atingi telefonul sau tableta. Siri va recunoaste, asa cum se zvonea, si o buna parte dintre melodiile din lumea aceasta gratie serviciului Shazam. Multumita acestei functii, utilizatorii vor putea sa o intrebe pe Siri ce melodie este redata in locul in care se afla, iar ea va cauta in baza de date a Shzam si va oferi rezultatul potrivit, impreuna cu un link pentru achizitionarea de pe iTunes Store. Alte noutati oferite de Siri sunt posibilitatea de a achizitiona continut iTunes si recunoasterea vocii in flux.

- Reclamă -