Dezvoltatorii pot oferi coduri promotionale pentru cumparaturile din aplicatii

0
248

Apple ofera de cativa ani dezvoltatorilor posibilitatea de a introduce in aplicatiile lor asa-numitele cumparaturi din aplicatii (in-app purchases) care le permit sa ofere aplicatiile la un pret mai mic sau chiar gratuit, cu o functionalitate mai restransa, pentru a determina utilizatorii sa plateasca pachetele. Tot compania americana permite dezvoltatorilor sa ofere coduri promotionale pentru aplicatiile listate in App Store astfel incat sa atraga cativa utilizatori catre creatia lor. Din pacate mult timp compania americana nu a oferit posibilitatea de a oferi coduri promotionale si pentru cumparaturile din aplicatii care, de multe ori, sunt mai scumpe decat aplicatia in sine.

O descoperire facuta de cativa utilizatori ne indica o schimbare a politicii celor de la Apple acum inainte de WWDC 2014. Compania americana a inceput sa permita unor dezvoltatori sa creeze coduri promotionale pentru cumparaturile din aplicatii, ceea ce inseamna ca testarea si promovarea jocurilor sau aplicatiilor de tip freemium (listate gratuit dar cu pachete platite necesare pentru functionarea la capacitate maxima) va fi mult mai usoara, mai ales ca vorbim despre articole ale caror continut trebuie cumparat dupa ce a fost descarcata aplicatia.

realracing cumparaturi din aplicatii

Schimbarea este cu atat mai importanta cu cat dezvoltatorii pot oferi persoanelor aflate in echipa de testare, editorilor contactati pentru a face promovarea sau altor utilizatori obisnuiti acces la intregul continut imprastiat in diferite cumparaturi din aplicatii, care pana acum trebuiau cumparate de persoana care facea testarea. Deocamdata, in lipsa unui anunt oficial sau a unui document care sa demonstreze acest lucru, nu se stie daca noua caracteristica este dispinibila pentru toti dezvoltatorii. Cert este ca Electronic Arts a derulat (disponibila aici) o promotie prin care ofera clientilor pachete „gold” pentru Real Racing 3in valoare de 1,99$.

Ramane de vazut daca Apple va confirma sau nu aceasta mutare, regulile legate de cumparaturile din aplicatii ramanand aceleasi „Codurile promotionale nu functioneaza pentru produse Cumparate din aplicatii, inclusiv pentru numere Newsstand” pe site-ul Apple.

- Reclamă -