Cum ascunzi numarul de e-mailuri necitite de pe pictogramele aplicatiilor de Mail pe iPhone si iPad – Tutorial

0
1251

Multi dintre noi au cel putin un cont de e-mail pe care il utilizeaza pentru a primi sau trimite mesaje, deschizand doar pe acele e-mailuri pe care le considera importante, nu si toate celelalte mesaje promotionale venite de la magazine sau newsletter-uri la care am fost abonati automat din cauza unor site-uri care au grija sa ne distribuie informatiile personale. Atunci cand primesti multe mesaje de tip nedorite (spam) si nu te dezabonezi de la newsletter-ele care nu te intereseaza si la care ai fost abonat automat, vei ajunge la un moment dat sa strangi un numar mare de e-mailuri necitite care creste constant mai mult sau mai putin rapid. Chiar daca utilizezi caracteristica VIP a casutei postale pentru a citi doar mesajele venite de la anumiti utilizatori, vei ramane cu o cutie postala electronica „globala” pe care nu o mai deschizi si in care lasi sa se stranga pana la refuz mesaje. Nu putem nega ca pentru anumite cutii postale de-ale noastre nu mai exista sansa de revenire la normal, mai ales dupa ce s-au adunat cateva mii sau chiar zeci de mii de mesaje.

Mail insigna pe pictograma

Numarul mare de mesaje pe care il ai in cutia postala face ca insigna de pe pictograma aplicatiei Mail sau a altor aplicatii similare venite de la terti (Gmail, Yahoo Mail, etc.) sa se stranga un numar „astronomic” de e-mailuri necitite, numar pe care ti-ai dori sa nu il mai vezi de fiecare data cand deblochezi ecranul dispozitivului. Daca se intampla ca una dintre cutiile postale adaugate pe iPhone sau iPad – sau intr-o aplicatie de la terti – sa se stranga un numar urias de mesaje necitite pe care nu intentionezi oricum sa le citesti prea curand, dar nici nu vrei sa te streseze de fiecare data cand il vezi, atunci vei putea ascunde complet afisarea insignei pentru casuta postala care este departe de a mai reveni vreodata la normal.

Cum sa ascunzi insignele cu numarul de e-mailuri necitite de pe pictogramele aplicatiilor de e-mail instalate pe iPhone sau iPad

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge Centru de notificari;Configurari sus
  3. Atinge butonul Mail (sau pe cel al aplicatiei pe care o folosesti pentru a-ti urmari casutele postale de pe iPhone sau iPad – Gmail, Yahoo Mail, etc.);Includeti centru de notificari sus
  4. Numai pentru aplicatia Mail: daca ai mai mult de un cont adaugat pe dispozitiv, atunci atinge numele casutei postale electronice pentru care doresti sa dezactivezi in primul rand insigna cu numarul de e-mailuri necitite;Mail centru de notificari
  5. Comuta butonul din dreptul Insigna pe pictograma pe gri (O);IMG_3245
  6. Optional: repeta pasii de mai sus si pentru celelalte conturi de e-mail.

Partea buna este ca aplicatia Mail iti permite sa lasi insignele pe pictograma doar pentru conturile active, pe care le verifici in mod constant si care nu strang un numar foarte mare de mesaje necitite.  De asemenea, configurarile pentru notificarile in aceasta aplicatie iti permit sa lasi insignele pe pictograma numai pentru e-mailurile din casuta postala VIP.

In cazul aplicatiilor de e-mail de la terti, dezactivarea insignelor pe pictograma va avea efect asupra tuturor casutelor postale electronice adaugate in aplicatiile respective, nefiind in momentul de fata o optiune de selectare a casutelor postale pentru care sa fie oprita contorizarea mesajelor necitite.

Asadar, voi ce numar de e-mailuri astronomic ati reusit sa atingeti inainte de a fi determinati sa renuntati la contorul cu mesaje necitite pentru casuta postala respectiva?

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -