Cum ascunzi numarul de telefon pe iPhone – Tutorial

2
12008

numar ascuns iphone

La fel ca si orice alt telefon comercializat pe piata inaintea sa, dar si dupa el, iPhone permite utilizatorilor sa isi ascunda numarul propriu de telefon in apelurile efectuate. Stiu, caracteristica enervanta de care profita copii pentru a face farse lipsite de sens sau diferiti „admiratori” care te suna in miez de noapte si care, „curajosi” din fire, doresc sa ramana anonimi pentru a nu-i descoperi prea curand. Chiar daca blocarea afisarii numarului propriu in apelurile efectuate este perceputa de multi ca fiind lipsita de sens si destinata numai unor categorii de utilizatori precum cei prezentati succint mai sus, ea este utila in cazul in care trebuie sa contactezi pe cineva (un vanzator, de exemplu), dar nu doresti ca el sa iti stie numarul de telefon pentru a te deranja la o data ulterioara. De asemenea, configurarea care permite ascunderea numarului propriu este utila atunci cand doresti sa iti intre direct mesageria apelatului (valabil doar in anumite situatii).

Cum sa opresti afisarea numarului propriu in apelurile facute de pe iPhone

La fel ca si in cazul oricarui alt telefon, adaugand prefixul #31# in fata oricarui numar de telefon (din reteaua unui operator roman) vei forta dispozitivul sa iti ascunda identitatea apelant pentru apelul respectiv, afisand pe dispozitivul apelatului „Numar ascuns” in loc de numarul tau de telefon. Cu toate acestea, daca doresti sa fii sigur ca persoanele pe care le vei apela nu iti vor vedea numarul de telefon, atunci ar fi bine sa opresti afisarea numarului propriu de pe dispozitivul iPhone:

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge Telefon;iCloud configurari jos aplicatii native
  3. Deruleaza in jos pana la butonul Afisare nr. propriu si atinge-l;Telefon setari
  4. Asteapta cateva secunde, pana cand apare comutatorul, si apoi atinge-l pentru a dezactiva optiunea (numarul va fi ascuns atunci cand comutatorul este pe gri (O).IMG_3249

Incepand de acum, toate numerele de telefon pe care le vei apela nu iti vor vedea numarul de telefon, indiferent ca te au sau in adresa telefonica. Pentru a afisa din nou identitatea apelant, va trebui sa urmezi pasii de mai sus.

Recomandam sa nu folositi prea des aceasta caracteristica, deoarece un numar destul de mic de persoane mai raspund la numere ascunse, tocmai pentru ca le asociaza cu farse sau glume proaste.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -