Apple incepe sa retraga complet iPhone 4 de pe piata

0
670

iphone 4

Lansat in luna iunie a anului 2010 iPhone 4 este un telefon care a fost retras formal de Apple de pe piata odata cu lansarea iPhone 5s si iPhone 5c din toamna anului trecut, dar care a fost pastrat in vanzare in mai multe tari de pe glob. La scurt timp dupa ce a fost retras din vanzare, iPhone 4 a fost pus din nou pe rafturile unor magazine de pe piate aflate in curs de dezvoltare, cum ar fi India sau China, unde nu a mai atras un numar prea mare de consumatori. Potrivit ziarului The Times of India, Apple ar fi anulat decizia de a mai comercializa iPhone 4 in India, scotand unitatile ramase din vanzare.

Ziarul indian scrie ca stocurile de iPhone 4 ramase s-au terminat la trei parteneri din tara si este putin probabil ca acestia sa mai primeasca noi stocuri intrucat este la fel de putin probabil ca terminalele sa mai fie inca produse de partenerii companiei din Cupertino. Un posibil motiv care a stat la baza retragerii iPhone 4 din vazare ar fi dispozitivele iPhone 4s si iPhone 5c cu stocare de 8GB, care ar oferi o solutie mai buna pentru utilizatorii care isi doresc un telefon de-al companiei americane, dar nu isi permit un varf de gama.

Cu toate ca acum a fost retras, iPhone 4 este un dispozitiv care a ajutat intr-o oarecare masura compania Apple sa isi mentina mai ridicata cota de piata pe anumite piete. Tim Cook, directorul general al Apple, declara intr-o teleconferinta recenta ca firma pe care o conduce a vandut un procent mic de dispozitive in ultimul trimestru fiscal al anului, astfel ca acest model nu a avut un impact decat foarte mic in cresterea vanzarilor de iPhone.

- Reclamă -