Apple a lansat OS X 10.9.3 beta 10 si Safari 7.0.4 pentru dezvoltatori – se pregateste de lansarea versiunii finale

0
193

OS X 10.9.3 este o versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri care se lasa asteptata, dar situatia nu va mai sta asa prea mult timp. In cursul noptii trecute compania Apple a lansat a 10-a versiune beta a OS X Mavericks 10.9.3 si a trimis membrilor echipei de testare o versiune care ar putea fi chiar cea finala.

beta 10

OS X 10.9.3 beta 10 are build-ul 13D61, fiind mult mai nou decat build-ul versiunii precedente, 13D55, lansata in urma cu o saptamana. OS X 10.9.3 se afla in perioada de testare de 10 saptamani, prima versiune beta fiind lansata in urma cu aproximativ doua luni pe portalul dedicat dezvoltatorilor. La fel ca si actualizarile precedente, Apple le cere dezvoltatorilor sa isi axeze testele pe driverele placii grafice, pe sistemul audio, pe Mail, pe sincronizarea contactelor si a calendarelor prin USB cu iTunes, dar si pe Safari. Si, pentru ca tot am spus de Safari, trebuie sa stiti ca Apple a inceput testarea unei noi versiuni a browser-ului, versiunea 7.0.4 fiind disponibila pentru cei interesati sa o testeze. Actualizarea poate fi efectuata atat prin sistemul Actualizare software al OS X, cat si prin intermediul portalului dedicat dezvoltatorilor, de orice persoana s-a inscris in programul de testare a versiunilor beta ale OS X sau este dezvoltator de aplicatii.

Tot in cursul noptii trecute Apple ne-a dat de inteles ca OS X 10.9.3 va fi lansat foarte curand, intrucat a trimis membrilor echipei AppleCare o versiune mai noua cu un singur build decat cea lansata acum, 13D62. Angajatii au putut vedea si lista cu noutati publicata de catre Apple impreuna cu aceasta actualizare si au mentionat ca ea aduce imbunatatiri pentru suportul ecranelor 4K pe Mac Pro si MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inch, aduce posibilitatea sincronizarii contactelor si calendarelor intre Mac si dispozitivele cu iOS folosind o conexiune USB, imbunatateste fiabilitatea conexiunilor VPN si include Safari 7.0.3.

Deocamdata lansarea versiunii finale nu se stie pentru ce data este programata, dar pana saptamana viitoare ar trebui ca toti utilizatorii sa o poata instala pe Mac-urile proprii.

- Reclamă -