Apple publica liniile directoare privind cererile de informatii venite de la institutiile guvernamentale

0
128

Apple linii directoare

In urma cu cateva zile s-a aflat ca Apple, impreuna cu alte cateva companii, intentioneaza sa notifice utilizatorii atunci cand organele de aplicare a legii solicita informatiile lor, iar ei sunt obligati intr-o oarecare masura sa le ofere. Astazi firma americana confirma aceasta informatie printr-un document in care le ofera oficialilor institutiilor guvernamentale liniile directoare privind modul in care sunt tratate astfel de cereri, ce tipuri de informatii pot fi obtinute si nu numai.

Daca intr-o mare parte a documentului se gasesc informatii neinteresante pentru utilizatorii de rand, confirmarea faptului ca utilizatorii vor fi notificati atunci cand le sunt cerute datele personale de anumite institutii este un lucru important. Compania din Cupertino mentioneaza ca utilizatorii nu vor fi notificati numai in cazul in care o instanta sau o lege ii interzice acest lucru, dar si in cele in care angajatii companiei considera ca oferirea acestor informatii utilizatorului ar putea crea probleme mai mari in demersurile facute de anchetatori.

In ceea ce priveste datele care pot fi obtinute de Apple de la distanta de pe dispozitivele blocate cu parola, oficialii companiei spun ca ei pot primi informatii numai de pe aplicatiile preinstalate, deci, la cerere pot fi furnizate mesajele SMS, pozele, clipurile video, contactele, inregistrarile audio si istoricul apelurilor. In schimb, Apple precizeaza ca nu va putea oferi nimanui acces la e-mail, intrarile din calendar, datele aplicatiilor de la terti, la iMessage-uri sau inregistrarile apelurilor FaceTime, intrucat aceste date sunt criptate. De asemenea, Apple nu poate oferi codurile de blocare sau informatiile privind geolocalizarea unor dispozitive intrucat ele sunt, de asemenea, criptate.

Firma americana se arata interesata sa ajute cu tot ce este posibil institutiile guvernamentale sa returneze proprietarilor de drept dispozitivele cu iOS sau OS X furate.

Practic, Apple le arata utilizatorilor inca o data ca multe dintre datele lor sun in siguranta si nu pot fi accesate de nimeni, in nicio situatie, dar si ca atunci cand le este cerut sa ofere informatii despre ei, iar acest lucru nu ar avea un efect negativ in derularea anchetelor, ei ii vor notifica pentru a cunoaste mereu ce se intampla si cine le acceseaza, si cu ce scop, datele lor.

- Reclamă -