Primele imagini cu panoul frontal al iPad Air 2 ne indica o modificare importanta

0
444

Impreuna cu iWatch si iPhone 6, Apple urmeaza sa lanseze anul acesta si noi generatii ale iPad si iPad mini. Chiar daca cele doua dispozitive nu se bucura de atentia intregii lumi, asta nu inseamna ca Apple nu lucreaza la ele sau ca ele nu vor fi prezentate pana la finele anului in curs. Vorbind despre viitoarea generatie a iPad-ului cu ecran de 9,7 inch, acesta s-ar putea numi in continuare iPad Air, fiind a doua generatie de iPad cu acest nume si a sasea generatie a dispozitivului cu ecran de 9,7 inch. Totusi, pentru a-l diferentia de predecesorul sau, il vom numi in continuare iPad Air 2.

ipad_air_2_panel_front

Dupa aceasta scurta introducere legata de lansarea si denumirea viitoarei generatii de iPad, va spun ca astazi au fost publicate pe internet primele imagini care ne prezinta panoul frontal al iPad Air 2, ele fiind postate pe site-ul olandez One More Thing. Daca la o prima aruncatura de ochi ati putea spune ca acest panou este al actualului iPad Air, la o privire mai atenta si urmarind imaginea de mai jos veti observa ca, spre deosebire de actualul iPad „5”, acest panou frontal are integrat si ecranul, totul fiind acum o singura componenta. Trecerea de la un panou frontal si un ecran separate la o componenta care le include pe amandoua inseamna o reducere in grosime care i-ar permite companiei Apple nu doar sa subtieze si mai mult viitorul iPad Air, ci si sa faca loc pentru alte componente, cum ar fi o baterie de dimensiuni ceva mai mari.

ipad_air_2_panel_back

Un oficial al site-ului iFixit, specializat in repararea dispozitivelor electronice, a declarat ca panoul frontal pe care il putem vedea in imaginile din acest articol poate fi vazut ca o componenta produsa pentru Apple, datorita faptului ca utilizeaza acelasi proces de productie precum MacBook Pro cu ecran Retina. Nu doar cel mai puternic MacBook are un panou frontal cu ecranul integrat, ci si ultimele generatii de iPhone, aceasta metoda permitandu-i companiei Apple sa reduca in dimensiune iPhone 5 si sa faca ecranul, cel putin aparent, mai bun decat cel al generatiilor anterioare de iPhone, cu toate ca pastreaza aceeasi densitate a pixelilor.

Daca imaginile sunt legitime, iar Apple va integra ecranul in panoul frontal, atunci pretul de schimb al ecranului in cazul unei sparturi ar creste, un lucru care nu o deranjeaza cu nimic pe compania americana ce nu repara iPad-urile. iPad Air urmeaza sa fie lansat la finele acestui an si sa ofere un senzor de identificare a amprentelor Touch ID, dar si un procesor mai rapid.

- Reclamă -