iWatch ar putea inlocui gama iPod. Apple nu va lansa noi modele nici in 2014

0
550

iPod nu mai este un produs la moda, sau cel putin macar la fel de popular ca si iPad sau iPhone, majoritatea consumatorilor preferand sa isi achizitioneze un telefon sau o tableta care sa poata face tot ceea ce face iPod-ul, dar si mai mult. Potrivit unui nou analist american, care reitereaza o serie de informatii aparute in urma cu ceva timp, Apple va lansa in toamna acestui an un nou iWatch fara a mai actualiza gama de produse iPod.

iPod Family

Gandindu-se la faptul ca lansand impreuna un iWatch si noi modele de iPod, majoritatea consumatorilor vor alege ceasul inteligent, Apple ar putea prefera sa nu actualizeze gama de iPod nici anul acesta, lasand in vanzare produse cu hardware vechi de mai bine de trei ani. Apple isi propune sa vanda intre 5 si 6 milioane de unitati de iPod in acest an, iar un important factor care duce la aceasta scadere este lansarea ceasului inteligent care va fi in topul preferintelor consumatorilor si ii va atrage pe mai multi potentiali clienti de iPod sa cheltuie banii de care dispun pe un ceas inteligent.

Informatiile analistului primesc credibilitate si din partea lui Tim Cook, directorul general al Apple, care spunea la inceputul acestui an ca iPod „este o afacere in scadere”, avand vanzari de sub 5 milioane in intreg anul 2013. Ultima actualizare pe care a primit-o gama iPod a fost in 2012 cand au fost lansate noi modele, colorate, de iPod touch si iPod nano, iar in 2013 Apple a schimbat doar cenusiul pentru negru cu griul stelar specific ultimelor modele de iPad si iPhone. iPod este unul dintre produsele revolutionare cu care Apple a cucerit inimile a milioane de oameni si cu care a atras multi clienti catre Mac, iPhone sau iPad.

- Reclamă -