Apple permite oricui sa testeze noile versiuni beta ale OS X

0
494

In cursul noptii trecute, odata cu lansarea iOS 7.1.1 si a unei actualizari de securitate, compania Apple a mai pregatit o surpriza placuta pentru consumatori, anuntand extinderea programului de testare a noilor versiuni a OS X. Incepand de acum Apple va oferi practic oricarui posesor de Mac (care are hardware ce intruneste cerintele de sistem) posibilitatea de a descarca versiunile beta ale OS X inainte ca ele sa fie lansat pentru publicul larg.

os-x-mavericks-beta-seed-program1

Daca inainte era absolut necesara plata unui abonament anual de dezvoltator pentru OS X, in valoare de 99$ pe an, pentru a testa noile versiuni beta ale OS X, acum Apple ofera aceasta optiune gratuit, nu doar dezvoltatorilor, ci si consumatorilor obisnuiti si nerabdatori sa testeze noutatile pregatite de Apple viitoarele versiuni ale OS X. Cei care doresc sa se alature programului beta, vor trebui sa acceseze noul site web Appleseed Beta, unde vor putea sa aplice folosind ID-urile Apple proprii. Trebuie stiut ca Apple cere oricarui doritor care vrea sa testeze noile versiuni ale OS X sa semneze un acord de confidentialitate, care opreste utilizatorul sa divulge, publice sau raspandeasca informatiile confidentiale catre persoanele care nu sunt inscrise in programul Appleseed. Chiar daca Apple ofera oricui posibilitatea de a testa noile versiuni beta ale OS X, utilizatorii care nu sunt dezvoltatori nu se vor bucura de anumite privilegii ale celor care detin progarmul si aici includem Feedback Assistant, unde nu sunt disponibile chiar toate optiunile de raportare a erorilor intalnite.

Utilizatorii care se conecteaza in conturile lor pe site-ul Appleseed Beta si accepta acordul de confidentialitate, vor primi recomandarea de a face un backup Mac-ului pe care urmeaza sa instaleze versiunea beta inainte de a lansa Utilitarul de Accesare Beta ce le va permite ulterior sa descarce din App Store toate actualizarile beta disponibile in trecut doar pentru dezvoltatori.

Programul este disponibil momentan numai pentru versiunile beta ale OS X Mavericks si ale tuturor aplicatiilor disponibile pentru aceasta versiune a OS X, si nu se stie daca Apple va continua sa il ofere si pe viitor, cand urmeaza sa lanseze OS X 10.10. De asemenea, nu se stie daca posesorii de dispozitive cu iOS vor putea testa noile versiuni beta ale sistemului de operare pe propriile iPhone sau iPad fara a fi dezvoltatori sau fara a avea UDID-ul inregistrat in contul unui dezvoltator. Recomandarea mea este sa nu descarcati versiunile beta ale OS X pe Mac-urile personale, deoarece acestea au diferite probleme de functionare care pot duce la pierderea datelor sau functionarea improprie a computerului.

- Reclamă -