iPhone are o cota de piata uriasa in Japonia (Video)

0
410

iPhone japonia

Aflat intr-o vizita in Japonia, vicepresedintele executiv al Apple si seful diviziei de marketing pentru iPad, iPhone si iPod, Greg Joswiak, a acceptat un scurt interviu pentru televiziunea japoneza TV Tokyo. Oficialul companiei Apple sustine, asa cum se poate urmari si in clipul video de mai jos (taiat dintr-o segventa mai lunga) ca pe teritoriul Japoniei Apple se aproprie de o cota de piata de 70% a iPhone, aceasta fiind una dintre tarile in care iPhone este de departe cel mai popular telefon.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4tSbPukGpVY]

Potrivit lui Joswiak, acest obiectiv a putut fi realizat datorita atentiei asudue a Apple asupra calitatii, dar si a dorintei consumatorilor japonezi de a pune calitatea inaintea pretului, lucru care, din pacate, nu se intampla peste tot. Pentru ca nu exista un interviu acordat de un oficial al Apple in care acesta sa nu fie intrebat de viitoarele produse, acesta nu a putut face o exceptie de la regula. Reportera televiziunii japoneze l-a intrebat pe Joswiak cateva lucruri despre iPhone 6, dar acesta, evident, a refuzat sa ofere detalii despre dispozitiv.

Merita mentionat ca iPhone a ajuns anul trecut in reteaua celui mai mare operator din Japonia, NTT DoCoMo lucru care a ajutat la cresterea exponentiala a vanzarilor dispozitivelor celor de la Apple. Desigur japonezii primesc multiple faclitati de la Apple si dezvoltatorii de aplicatii, intrucat vorbim despre o piata bogata in care consumatorul poate cheltui mai mult pe continutul pe care il acceseaza.

Daca in Statele Unite, Japonia, si nu numai, iPhone face legea in vanzari, ramane de vazut cat de bine primit va fi dispozitivul pe piata din China, mai ales dupa ce la inceputul acestui an a ajuns in reteaua celui mai mare operator de telefonie mobila din lume.

- Reclamă -