Cum sa descarci mai multe dictionare pentru caracteristica „Definitie” a iOS – Sfaturi si trucuri

0
1221

Daca detii un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch, atunci trebuie sa stii ca acesta are caracteristica Definitie care te ajuta sa descoperi definitiile din dictionar pentru cele mai comune cuvinte. Accesarea acestei optiuni este extrem de simpla si presupune selectarea cuvantului pe care nu il cunosti si atingerea optiunii Definitie din meniul aparut pe ecran. In mod implicit, iOS ofera dictionarul Apple care nu include decat un numar mai limitat de cuvinte astfel incat memoria dispozitivelor sa nu fie ocupata inutil. Cu toate acestea, compania din Cupertino a inclus dictionare din mai multe limbi care pot fi descarcate de utilizatorii interesati. Desigur, Dictionarul Explicativ Roman nu este introdus in iOS, la fel cum nici alte limbi de pe glob nu au dictionarele explicative introduse in sistemul de operare pentru iPhone si iPad. Cu toate acestea, o serie de limbi cum ar fi engleza britanica, franceza, italiana, spaniola, germana, japoneza sau chineza au dictionare ce pot fi descarcate, un lucru util pentru vorbitorii acestor limbi.

 

Cum sa descarci mai multe dictionare si sa le activati pentru a obtine mai multe definitii pentru cuvinte pe iPhone si iPad

  1. Tine degetul apasat pe cuvantul pe care doresti sa il cauti in dictionar;
  2. Atinge Definitie in meniul aparut pe ecran;Selectie cuvant
  3. Atinge butonul Gestionati situat in partea stanga jos a sectiunii Definitie;Definitii fara
  4. Acum cauta dictionarul din care ai dori sa mai fie afisate definitii si atinge pictograma cu nor din dreptul lui pentru a-l descarca.Dictionare descarca

Acum incearca din nou sa cauti definitia cuvantului si vei vedea ca acesta va aparea in toate dictionarele instalate pana acum pe dispozitivul respectiv. Butonul Definiti trebuie sa apara in orice aplicatie care suporta copierea sau lipirea textului.

Definitie cuvantIn cazul in care doresti sa elimini un dictionar din lista, urmeaza primii trei pasi de mai sus si atinge, in pagina de gestionare, butonul „X” situat in dreptul numelui dictionarului.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -