Apple ar fi comandat ecrane cu diagonala de 65 inch pentru viitorul televizor

1
2010

Apple TV ITV

Desi Steve Jobs sustinea in fata celor mai importanti angajati ai Apple ca televizorul este o afacere neprofitabila pentru companii invocand argumentul perioadei lungi de schimbare a acestor produse, se pare ca Apple testeaza in continuare un televizor si nu doar o versiune noua de Apple TV. Cel putin asa sustine un analist al IBK Securities citat de publicatia Korea Herald.

Analistul sustine ca Apple a solicitat modele de ecrane de la o companie coreeana pe care le-ar putea utiliza intr-un viitor televizor. Panourile comandate de catre Apple ar avea diagonale de 65 inch si 77 inch si ar folosi tehnologia OLED. Analistul nu ne spune si care ar fi numele producatorului la care Apple a plasat comanda sustinand ca acesta este „anonim”. Cu toate acestea, el ne spune ca productia in masa a ecranelor de 65 inch ar incepe anul viitor, firma americana intentionand sa lanseze televizorul in a doua parte a acestui an, dar au amanat planurile de lansare pana anul viitor.

Deocamdata nu se stiedaca informatiile furnizate de acest analist sunt reale sau daca persoana cu care ar fi discutat chiar cunoaste planurile companiei din Cupertino. Tehnologia OLED nu este inca foarte bine dezvoltata, spre deosebire de LCD sau LED, motiv pentru care televizoarele care folosesc aceasta folie sunt scumpe, iar furnizorii se confrunta cu dificultati in procesul de fabricatie. Este posibil ca anul acesta, asa cum au sugerat multiple zvonuri, Apple sa lanseze a patra generatie a Apple TV, care ar urma sa fie cu adevarat un decodor, sa ofere un magazin de aplicatii si multe altele. Avand in vedere spusele lui Steve Jobs, imi este greu sa cred ca Apple va revolutiona industria televiziunii lansand un televizor.

- Reclamă -