Alpine urmeaza sa lanseze o consola CarPlay pana la sfarsitul anului

0
479

alpine_logo

La inceputul lunii trecute compania Apple anunta lansarea CarPlay, un nou standard introdus pe iPhone care permite conectarea dispozitivelor la sistemele introduse in masini. Din pacate pentru consumatori, CarPlay poate fi folosit numai pe masinile noi pe care anumiti producatori le vor lansa incepand cu acest an, dar situatia este una temporara. Potrivit ziarului japonez Nikkei, Alpine, un important producator de sisteme electronice pentru autovehicule va incepe sa comericalizeze o consola independenta care va include suport pentru sistemul CarPlay al Apple si va putea fi montata in masini. Aceeasi publicatie ne indica faptul ca noul accesoriu va fi disponibil din toamna in magazinele de specialitate din Europa si Statele Unite si va costa intre 500 $ si 700 $.

Alti producatori de sisteme electronice pentru masini, Kenwood, Pioneer si Clarion, au indicat in trecut posibilitatea lansarii unor console care sa accepte CarPlay, dar integrarea sistemului depinde strict de compania Apple si, probabil, de producatorii din industria auto. Mercedes-Benz a fost primul producator care a anuntat inca de luna trecuta faptul ca lucreaza la o solutie de introducere a CarPlay si pe autoturismele vechi, aceasta trebuind sa apara pe piata pana la sfarsitul anului curent.

carplay

CarPlay a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva pe noi modele de autoturisme ale Mercedes-Benz, Ferrari si Volvo. Caracteristica permite utilizatorilor sa conecteze un iPhone la masina pentru a afisa pe ecranul de pe consola centrala o interfata speciala a iOS care permite accesarea aplicatiilor Harti, Muzica, Telefon, Mesaje, s.a, fara a-ti lua ochii de la drum, cu ajutorul Siri sau a atingerilor facute pe ecranul mare. Functia este disponibila pe dispozitivele iPhone cu conectori Lightning, adica pe iPhone 5, iPhone 5s si iPhone 5c, care trebuie sa aiba iOS 7.1 (sau o versiune mai recenta) instalata. Sistemul urmeaza sa fie introdus anul acesta sau din 2015 si in noile autoturisme ale unor producatori precum BMW, Ford, GM, Honda, si altii.

- Reclamă -