Volvo si Mercedes-Benz sunt primii producatori auto care ne prezinta sistemul CarPlay (Video)

0
857

volvo_carplay

In cursul acestei dimineti va spuneam ca Apple ne-a surprins placut pe toti anuntand in sfarsit lansarea „CarPlay” (noua denumire a sistemului iOS in the Car prezentat in vara) impreuna cu cele mai noi modele de autoturisme produse de numeroase marci auto. Printre primii producatori care vor prezenta in urmatoarele zile, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noi modele de masini cu sistemul CarPlay integrat se numara si Volvo si Mercedes-Benz, care au publicat astazi un comunicat de presa prin care anunta parteneriatul cu Apple in nou proiect. Impreuna cu noul comunicat de presa, Volvo a postat pe YouTube un clip video de prezentare a facilitatilor oferite de sistemul integrat pe propriile masini in parteneriat cu Apple.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kqgrGho4aYM]

Primul model de masina a producatorului suedez care va avea implementat sistemul CarPlay va fi SUV-ul XC90. Volvo a regandit complet consola centrala a noilor modele, aceasta fiind dominata de un ecran mare tactil pe care va fi afisata, in partea de jos, interfata CarPlay si toate aplicatiile de pe iPhone optimizate pentru autoturisme. Producatorul suedez ne confirma ca initial, pentru a utiliza sistemul, posesorii iPhone-urilor compatibile vor trebui sa isi conecteze dispozitivele prin cablul Lightning la sistemul multimedia al masinii, dar pe viitor promite implementarea unei conectivitati Wi-Fi.carplay-benz-03

Impreuna cu Volvo, cei de la Mercedes-Benz au confirmat si ei parteneriatul cu Apple in cursul acestei seri, oferind o serie de imagini cu modul in care va arata sistemul CarPlay pe propriile autoturisme. Primul model de lux al marcii germane care va beneficia de implementarea CarPlay este noua Clasa C, care urmeaza sa fie prezentata tot la Salonul Auto de la Geneva. La fel ca si ceilalti producatori importanti din industria auto, Mercedes-Benz a tinut sa sublinieze faptul ca sistemul Apple nu va fi singurul integrat in viitoarele autoturisme, compania germana lucrand in prezent cu Google (care, evident, s-a gandit sa integreze Android in masini dupa ce Apple a anuntat sistemul iOS in the Car) si cu MirrorLink. De asemenea, Mercedes va oferi in continuare propriile sisteme, prezente pe modelele actuale, de care utilizatorii vor putea beneficia atunci cand nu si-au conectat dispozitiovele cu iOS la sistemele multimedia. La fel ca si sistemul celor de la Volvo, Mercedes Benz Clasa C va permite conectarea prin cablu a iPhone-ului la sistemul multimedia.

- Reclamă -