Apple face sute de angajari in Asia pentru a grabi productia viitoarelor dispozitive

0
270

China Foxconn angajati apple

Una dintre problemele mari ale Apple este imposibilitatea de a face fata cererilor extrem de mari pe care le au noile produse lansate pe piata. In incercarea de a concepe un nou sistem care sa permita extinderea si grabirea productiei dispozitivelor actuale si a celor noi, compania din Cupertino a facut in ultimele luni sute de angajari, raporteaza publicatia The Wall Street Journal. Cele mai multe persoane contractate sunt ingineri si manageri ai lantului de aprovizionare care lucreaza in prezent in numeroase echipe din principalul campus Apple situat in Shanghai, China, precum si in biroul din Taipei, Taiwan.

Jurnalistii The Wall Street Journal ne informeaza ca Apple a inceput angajarile in masa la mijlocul anului trecut, iar in prezent numarul total de ingineri si personal de operare depaseste 600 de persoane in Asia. Compania din Cupertino a angajat persoane de la diferite companii taiwaneze, printre care se numara HTC si Inventec, care lucreaza acum in noi sedii din Taipei. Noii angajati au rolul de a gasi solutii pentru sporirea productiei, lucrand indeaproape cu furnizorii componentelor hardware ale iPhone si iPad pentru mentinerea unui standard de calitate ridicat chiar si in cazul sporirii productiei. Compania Apple a angajat si persoane care sa raspunda de conditiile de lucru din interiorul fabricilor asiatice, acestia avand rolul de a supraveghea respectarea standardelor de munca pe care compania din Cupetino le impune partenerilor sai.

Produsele companiei din Cupertino sunt din ce in ce mai sofisticate si cerute pe piata, iar angajarea unor persoane care sa gaseasca modalitati de coordonare a furnizorilor in asa fel incat lansarile de produse sa poata fi grabite cat mai mult posibil, iar standardele de lucru si calitate sa fie pastrate la aceleasi niveluri ridicate. Primele rezultate pozitive in acest sens s-ar putea sa fie vazute la lansarea iPhone 6, pe care furnizorii ar trebui sa o pregateasca multe luni inainte data fiind cererea extrem de mare a pietei pe care o poate prevede oricine a urmarit compania Apple in ultimii ani.

- Reclamă -