iOS 7.1 si versiunea 6.1 a software-ului pentru Apple TV includ o noutate importanta pentru AirPlay

0
381

La inceputul acestei saptamani compania Apple a lansat atat iOS 7.1, cat si versiunea 6.1 a software-ului pentru Apple TV. Daca in cazul software-ului pentru iPhone, iPad si iPod touch noutatile aduse sunt importante, in cazul software-ului rulat de dispozitivele care se conecteaza la televizoare compania Apple nu a mentionat modificarile facute, descoperindu-se pana acum numai un mod simplificat de a ascunde anumite canale de pe ecranul principal. Cu toate acestea, cei de la AFP548 au descoperit ca Apple a introdus un nou mod de a descoperi dispozitivele AirPlay. Mai exact, dispozitivele cu iOS 7.1 vor cauta surse AirPlay (Apple TV care ruleaza versiunea 6.1) si prin Bluetooth.

Imagine via AFP548
Imagine via AFP548

Schimbarea va permite Apple TV-ului sau dispozitivului cu iOS sa caute dispozitive la care sa se poata conecta prin Bluetooth, trecand peste Bonjour si facand astfel mai simpla imperecherea dintre Apple TV si dispozitivele cu iOS mai ales pentru institutiile educationale si intreprinderi. Bonjour este implementarea Apple a Zeroconf ce ofera o metoda generala de a descoperi servicii pe o retea locala. Problema este ca anumite retele blocheaza Bonjour ceea ce inseamna ca in trecut identificarea dispozitivelor AirPlay putea dura destul de mult timp pe astfel de retele. Practic, cu iOS 7.1 si Apple TV versiunea 6.1 descoperirea AirPlay se va putea face si prin Bluetooth atat timp cat Bonjour este blocat de retea.

Imagine via AFP548
Imagine via AFP548

Noua functionalitate are patru cerinte de sistem: un Apple TV actualizat la versiunea 6.1, un dispozitiv iOS actualizat la versiunea 7.1, o conectivitate IP intre cele doua dispozitive (mereu a fost necesar ca dispozitivele sa fie conectate la aceeasi retea Wi-Fi pentru a face AirPlay) si dispozitive compatibile cu tehnologia Bluetooth 4.0 (iPhone 4s sau mai recent, iPad 3 sau mai recent, iPad mini sau mai recent ori iPod touch generatia a 5-a). Deocamdata, conform testelor facute de AFP548, noua functionalitate nu este disponibila si pe Mac-uri, fiind totusi posibil ca ea sa fie introdusa pe viitor pentru a simplifica procesul de identificare a dispozitivelor AirPlay.

Asa cum am mentionat si anterior, schimbarea este de bun augur pentru institutiile de invatamant si intreprinderi in care Apple TV a devenit un produs indispensabil. Prin aceasta mutare, compania Apple poate atrage si mai multe institutii catre produsele si serviciile sale.

- Reclamă -