Apple a lansat Xcode 5.1 si iAd Procucer 4.1.2 pentru dezvoltatorii de aplicatii

0
277

Apple a publicat in noptii trecute cea mai importanta actualizare a iOS din ultima jumatate de an, si impreuna cu aceasta multiple alte actualizari pentru diferite aplicatii pe care le ofera utilizatorilor. Una dintre cele mai importante actualizari care au sosit impreuna cu iOS 7.1 este cea a programului Xcode, pe care compania americana il testeaza de o perioada destul de lunga de timp impreuna cu dezvoltatorii de aplicatii. Xcode este aplicatia pentru Mac pe care orice dezvoltator de aplicatii trebuie sa o descarce pentru a scrie codurile viitoarelor titluri pe care urmeaza sa le publice in App Store, programul conceput de catre Apple oferind o sumedenie de instrumente utile si necesare pentru crearea unor aplicatii compatibile cu dispozitivele firmei.

Imagine via Apple
Imagine via Apple

Xcode 5.1 aduce pentru dezvoltatorii de aplicatii, in primul rand, SDK-uri pentru OS X 10.9 Mavericks, OS X 10.8 Mountain Lion si iOS 7.1, viitoarele titluri publicate in App Store trebuind sa fie compatibile cu noile versiuni. Compania Apple mai mentioneaza ca noul Xcode include un nou inspector pentru constrangerea Auto Layout, acesta oferind acum suport pentru toate tipurile de impuneri, si nu numai. Versiunea 5.1 a aplicatiei aduce asistenta Quick Lock in depanator pentru tipuri de obiecte personalizate, imbunatateste abilitatea de a rezolva simbolurile in Instrumente si seteaza arhitectura standard a iOS pe 64 de biti. La final, cea mai recenta versiune a Xcode include corecturi de probleme si imbunatatiri ale performantelor. Intreaga lista cu noutati, schimbari si probleme cunoscute poate fi vizualizata de catre toti dezvoltatorii de aplicatii direct de pe portalul Apple Developer Center.

Impreuna cu Xcode 5.1, Apple a mai lansat si versiunea 4.1.2 a iAd Producer, programul care permite desenarea si asamblarea de continut interactiv bogat fara a fi necesare cunostintele in programare, aceasta aducand o imbunatatire a stabilitatii cu iOS 7.1.

Xcode 5.1 vine la aproximativ 6 luni de la lansarea versiunii 5.0 a programului, cea din urma aducand numeroase noutati si imbunatatiri.

- Reclamă -