Iata cateva detalii interesante despre tineretile actualului CEO al Apple, Tim Cook

0
339

imageTim Cook este actualul CEO al companiei Apple, fiind o persoana despre care, spre deosebire de Steve Jobs, nu se stiu prea multe detalii in legatura cu viata privata. Directorul executiv al companiei din Cupertino a preferat sa nu isi prezinte viata tuturor, dar site-ul de stiri din Alabama, AL.com, a reusit sa obtina de la fosti colegi si membri ai familiei cateva detalii despre tineretile lui Tim Cook pe care le-a petrecut in orasul Robertsdale, Alabama. Parintii lui Cook, Don si Geraldine, s-au mutat in micul oras american cu Tim si cei trei frati ai sai in anul 1971.

In Robertsdale, Cook s-a inscris la o scoala locala, iar colegii sai spun despre el ca era o fire studioasa. Fosta lui profesoara de matematica, Barbara Davis, sustine ca Tim Cook nu era considerat un tocilar, ci o persoana meticuloasa careia ii placea sa duca lucrurile la capat, fiind placut sa lucrezi cu el. Astfel, Cook a fost votat ca fiind cel mai studios elev al promotiei sale. Totodata aflam ca directorul Apple era preocupat de afaceri si a facut parte din trupa scolii, cantand la trombon. De la scoala au fost obtinute si cateva imagini cu tanarul Cook, care era pe atunci manager business al redactiei publicatiei anuale a scolii.

Tim Cook

Dupa ce a absolvit liceul din Robertsdale, Cook s-a inscris, asa cum si-a dorit inca din clasa a 7-a, la Universitatea Auburn, urmandu-si astfel visul. Succesul dupa absolvirea universitatii a venit repede pentru Cook, acesta lucrand la mari comapnii din industria tehnologiei, cum ar fi IMB, Intelligent Electronics si Compaq, unde a ocupat o functie de conducere. In 1998, Cook a luat una dintre cele mai surprinzatoare decizii din viata sa, urmandu-si intuitia. Desi era aproape de faliment, Tim Cook a preferat sa plece din conducerea Compaq si sa se alature echipei de conducere a Apple. Ocupand mult timp functia de director financiar-contabil al Apple, in anul 2011 Tim Cook a primit postul de director executiv al Apple, dup ce Steve Jobs s-a imbolnavit grav si nu a mai putut sa isi asume o astfel de functie.

In final, ziarul din Alabama ne informeaza ca Tim Cook, care locuieste in prezent in Palo Alto, California, merge pe durata vacantelor in Robertsdale, cea mai recenta vizita fiind facuta in luna decembrie. Tot in acea luna, Universiatatea Auburn l-a premiat pe Cook pentru realizarile sale din timpul vietii.

Mai multe detalii despre primii ani din viata lui Cook pot fi citite pe site-ul Al.com.

 

Sursa: Al.com
- Reclamă -