Cum sa dezactivezi reglarea automata a luminozitatii ecranului pe iPhone si iPad – Tutorial

0
3644

January-2007-iPhone-introduction-Steve-Jobs-ambient-light-sensor-slide

Orice iPhone sau iPad are senzori de lumina ambientala care sunt activati automat pentru a regla luminozitatea ecranului in functie de cat de puternica este lumina intr-un anumit loc. Pentru majoritatea utilizatorilor, activarea acestor senzori este un lucru bun, deoarece intr-o incapere intunecoasa ecranul va fi reglat la o luminozitate minima, iar intr-o zona foarte luminoasa, va fi reglat la o luminozitate maxima, astfel incat utilizatorul sa poata vedea continutul de pe ecran fara a-si forta ochii. Cu toate acestea, anumiti utilizatori nu considera activarea functiei un lucru pozitiv, fie pentru ca dauneaza bateriei, fie pentru ca o luminozitate prea puternica sau prea scazuta oboseste ochiul intr-o anumita masura. Ca sa fiu sincer, eu prefer sa setez luminoztatea la valori cat mai mici in cea mai mare parte din zi, deoarece folosesc foarte mult atat iPhone-ul, cat si iPad-ul, iar o luminozitate puternica mi se pare prea obositoare.

Centrul de control este instrumentul perfect pentru cei care isi dezactiveaza reglarea automata a luminozitatii, deoarece le permite modificarea rapida a luminozitatii. De exemplu, eu il folosesc pentru a regla luminozitatea mai ales atunci cand afara este o lumina puternica si nu pot vedea continutul afisat. Asadar, pentru a dezactiva reglarea automata a luminozitatii pe iPhone, iPad (si iPod touch generatia a 4-a), va trebui sa urmati pasii de mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al dispozitivului cu iOS;Home screen ios 7 iPhone ecran principal
  2. Derulati in jos pana la butnul Fundaluri si luminozitate si atingeti-l;Configurari notificari general
  3. In pagina deschisa, comutati butonul din dreptul Auto-luminozitate pe O (gri).Fundaluri si luminozitate

Facultativ, reglati luminozitatea la valoarea dorita inainte de a parasi aplicatia Configurari.

Dispozitivul dvs. nu va mai regla automat luminozitatea ecranului. In functie de cum at reglat acum luminozitatea, veti sesiza o crestere sau o scadere a duratei de viata a bateriei.

Citeste si: Cum sa rezolvati problemele cu autonomia bateriei pe iPhone si iPad in iOS 7 – Sfaturi utile

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina. 

- Reclamă -