Apple isi deschide primul magazin din America Latina (Video)

- Publicitate -

Apple Store Brazilia

Sambata, Apple a deschis portile primului magazin retail de pe teritoriul Braziliei, acesta adunand aproximativ 1.700 de clienti la marea deschidere. Magazinul situat intr-un mall din Rio de Janeiro este si primul magazin deschis de compania americana pe teritoriul Americii Latine. Apple a ales un moment perfect pentru a deschide primul sau magazin retail de pe teritoriul tarii sud-americane, avand in vedere ca peste cateva luni va incepe Campionatul Mondial de Fotbal, gazduit de metropola braziliana.

Chiar daca la deschiderea magazinului au participat mai multe persoane decat s-ar fi asteptat oficialii companiei americane, si au fost oferite cutii cu cadouri, dupa traditia Apple, nu au aparut incidente de tipul celor care se intampla la deschiderea unui magazin romanesc, la care conationali de-ai nostri se calca in picioare, la propriu, pentru a prinde cat mai multe produse la promotie. Partea interesanta este ca intregul sir de oameni care au asteptat la deschiderea primului Apple Store din Brazilia, s-a format inca de joi, iar coada a ajuns in ultimele ore sa se intinda pana in afara mallului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M-CAut6hkPs]

Magazinul Apple din Rio de Janeiro este unul de dimensiuni ceva mai restranse avand un singur etaj si design unic Apple de tip pavilion. Spre deosebire de alte magazine Apple situate in intreaga lume, cel din metropola braziliana are o impartire diferita, intrucat jumatate din suprafata totala este dedicata prezentarii produselor, iat cealalta jumatate vanzarii de accesorii si serviciilor, cum ar fi Genius Bar.

Peter Oppenheimer, directorul financiar-contabil al Apple, a acordat un interviu publicatiei locale The Globe prin care afirma ca Brazilia este o piata importanta pentru Apple, iar magazinul din Rio de Janeiro face parte dintr-un plan mai amplu de extindere a companiei pe teritoriul Americii Latine.

Cu toate ca deschiderea noului magazin a fost primita cu mult entuziasm, in Brazilia, compania Apple vinde dispozitivele la cele mai mari preturi din lume, un iPhone 5s avand un pret de pornire la echivalentul a 1.174 $, fata de 699 $ cat costa in Statele Unite. Motivul, conform Bloomberg, ar fi taxele mari percepute de brazilieni pentru vanzarea acestui tip de dispozitive.

Trecand la Romania si posibilitatea deschiderii primului Apple Store pe teritoriul tarii noastre, trebuie sa va spun ca orice informatii aparute in acest sens sunt simple fabulatii ale unor visatori. Din moment ce Apple isi deschide abia acum primul magazin intr-un oras care are un numar de locuitori aproape egal cu numarul total de locuitori din Romania, iar in lume exista o sumedenie de tari mai bogate, cu mai multi locuitori si potential economic decat Romania, care inca nu au Apple Store, deschiderea unui magazin fizic la noi este doar un vis. Da, stiu ca in Ungaria este deja un magazin online al Apple, dar noi nu trebuie sa uitam ca Romania, spre deosebire de Republica Moldova, de exemplu, nu are inca acces la sectiunile de filme si seriale ale iTunes.

 

Sursa: The Global, via 9to5Mac
- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.