Apple ar fi fost interesata sa achizitioneze un popular producator de autoturisme. Compania dezvolta un sistem care poate prezice atacurile de cord

0
135

Compania Apple si-a aratat de-a lungul timpului interesul catre diferite tehnologii care ar putea imbunatati vietile oamenilor. Doua dintre interesele aratate de companie in ultimii ani sunt legate de integrarea produselor sale in autoturisme si dezvoltarea de tehnologii capabile sa informeze corect utilizatorii cu privire la sanatate si conditia fizica. San Francisco Chronicle vine astazi cu noi detalii interesante despre ambele interese ale Apple, raportand ca in cursul anului trecut compania din Cupertino ar fi fost foarte interesata sa achizitioneze popularul producator american de autoturisme electrice, Tesla.

Tesla Model S
Tesla Model S

Publicatia din San Francisco sustine ca in cursul anului trecut Adrian Perica, conducatorul diviziilor de fuzionare si achizitii al Apple, posibil impreuna cu Tim Cook, Director Executiv al Apple, s-ar fi intalnit cu Elon Musk, Director Executiv al companiei Tesla. Desigur ca interesul Apple catre achizitionarea producatorului de autoturisme este o pura speculatie a jurnalistilor americani, bazata pe implicarea lui Adrian Perica in discutii. Cel mai probabil, intalnirea ar fi putut avea loc pentru integrearea dispozitivelor iOS in masinile Tesla, compania din Cupertino prezentand in vara anului trecut iOS in the Car, care permite utilizatorilor sa conecteze dispozitivele in anumite masini pentru ca pe consola centrala a acestora sa fie afisata interfata iOS.

Separat de aceasta speculatie, jurnalistii San Francisco Chronicle mai raporteaza ca Apple ar dezvolta un sistem care este capabil sa prezica atacurile de cord folosind senzori auditivi. O astfel de tehnologie ar putea fi legata strans de iWatch, despre care ni s-a spus in repetate randuri ca va avea senzori biometrici. Publicatia isi sustine afirmatiile pe baza angajarii lui Tomilson Holman in 2011, unul dintre pionierii din spatele standardului THX, care s-ar fi alaturat echipei Apple atat pentru a imbunatati calitatea audio a difuzoarelor iPhone-urilor si Mac-urilor, precum si pentru a cauta moduri in care poate fi masurata tulburenta zgomotelor produse de circulatia sangelui in organism. Impreuna cu acest sistem, Apple ar fi interesata de dezvoltarea unei tehnologii care permite autentificarea intr-un dispozitiv pe baza ritmului cardiac unic al fiecarui individ.

In ceea ce priveste prima informatie, imi este destul de greu sa cred ca Apple va achizitiona companii din industria auto pentru a produce autoturisme intr-un viitor apropiat. Cu toate acestea, nu pot respinge informatiile cu privire la interesul ridicat al companiei pentru imbunatatirea autoturismelor. Legat de al doilea zvon, este posibil sa vedem in viitor un model de iWatch capabil sa prezica atacuri cardiace si consider ca oricine ar trebui sa fie fericit daca astfel de dispozitive vor ajuta la salvarea de vieti omenesti.

 

Sursa: San Francisco Chronicle
- Reclamă -