Apple ar fi renuntat la parteneriatul cu Samsung pentru producerea cipului A8

0
289

Procesor A7

O noua informatie aparuta in cursul zilei de astazi ii imbucura pe toti cei care isi doreau ca Apple sa renunte la Samsung pentru producerea componentelor viitoarelor dispozitive. Mai exact, TechNews Taiwan scrie ca Apple ar fi oferit partenerului Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) intreaga productie a procesorului A8 care urmeaza sa fie implementat in produsele lansate in 2014. Compania din Cupertino ar fi renuntat la Samsung din cauza randamentului scazut al companiei sud-coreene, care s-ar putea sa nu fie capabila sa construiasca suficiente procesoare A8. In schimb, TSMC pare sa intruneasca toate conditiile pentru a putea fabrica cipurile comandate de compania americana.

Conform aceleiasi stiri, Apple nu ar fi renuntat complet la producatorul sud-coreean pentru fabricarea viitoarelor procesoare. Samsung ar putea fi folosit in continuare pentru furnizarea a aproximativ 40% din totalul viitoarelor cipuri A9, care urmeaza sa fie folosite in 2015, in timp ce restul pana la intreg vor fi furnizate de catre TSMC. Motivul pentru care Apple nu va renunta complet la Samsung pentru furnizarea cipurilor din dispozitivele cu iOS ar fi procesul de fabricatie de 14 nm, in timp ce TSMC ar putea fabrica procesoare numai pe un proces de fabricatie de 16 nm. Astfel, cipurile A9 ar urma sa vina in doua dimensiuni diferite si furnizate de doi producatori diferiti, spre deosebire de viitoarele cipuri A8.

Zvonurile cu privire la intentia Apple de a renunta la Samsung pentru furnizarea componentelor dispozitivelor au aparut de cativa ani, iar anul trecut aflam primele informatii cu privire la dorinta companiei din Cupertino de a folosi TSMC ca singur furnizor al cipurilor din seria A. Daca anul trecut ni se spunea ca productia procesorului A8 va fi divizata intre Samsung si TSMC, din cea mai noua informatie aflam ca Apple a renuntat complet la firma sud-coreeana.

O alta informatie distribuita de Fudzilla aduce in atentie incheierea unui nou parteneriat intre Apple si Qualcomm pentru furnizarea de cipuri LTE. Se pare ca inginerii companiei din Cupertino nu au reusit sa dezvolte un cip A8 cu o antena LTE integrata, ceea ce inseamna ca viitoarele dispozitive vor avea in continuare doua cipuri diferite. In cazul in care compania Apple ar fi reusit sa introduca in iPhone un singur cip pentru procesor si antenele LTE, atunci consumul de energie ar fi fost mai scazut.

Primele produse Apple care urmeaza sa beneficieze de avantajele cipului A8 urmeaza sa fie iPhone 6 si viitoarele modele de iPad.

Sursa: TechNews Taiwan, via G4Games
- Reclamă -