Unul dintre panourile de sticla ale iconicului magazin Apple din New York a fost distrus de o freza de zapada

0
195

Apple Store

Statele Unite ale Americii se confrunta de cateva saptamani cu una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, temperaturile atingand in unele zone valori extrem de scazute. Furtuna de zapada a facut zilele acestea o noua victima, mai neobisnuita; magazinul cubic al Apple din New York. Da, este vorba de magazinul iconic de pe 5th Avenue a carui structura cubica, in partea de la suprafata, este acoperita in intregime cu panouri de sticla securizata. Accidentul este unul destul de ciudat, intrucat unul dintre cele 15 panouri de sticla a fost distrus de o freza de zapada aparent scapata de sub control, conform unui oficial al companiei Apple.

Fiindca vorbim despre un panou de sticla securizat care este aproape imposibil de spart, tocmai pentru siguranta oamenilor, acesta nu s-a facut tandari, ramanand casat in locul in care a fost fixat. Conform oficialului Apple, magazinul va ramane deschis in ciuda panoului distrus care nu ar reprezenta un pericol pentru trecatori sau clienti.

Inlocuirea gemanului nu va fi deloc ieftina. La sfarsitul anului 2011 Apple renova magazinul inlocuind cele 90 de panouri de sticla ale structurii cu 15 panouri care au costat nu mai putin de 6,7 milioane de dolari. Facand un calcul simplu, in care am exclus manopera si alte costuri pe care le presupune un astfel de panou de sticla, am dedus ca fiecare panou de sticla a costat-o pe Apple in jur de 445.000 dolari.

Mai multe imagini culese de pe Instagram aveti in galeria foto de mai jos:

 

Sursa: India Today

- Reclamă -