Trimestrul patru fiscal si cateva cifre impresionante inregistrate de produsele si serviciile Apple

0
98

scottsdale_gallery_photo2 apple store sua

In cursul noptii trecute compania Apple a anuntat rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2013 (sau trimestrul intai fiscal, in Statele Unite), Tim Cook, Director Executiv Apple, si Peter Oppenheimer, Director Financiar-Contabil Apple, discutand apoi in cadrul unei teleconferinte realizarile Apple din trimestrul al patrulea fiscal, incheiat pe 31 decembrie. Asa cum se intampla in cadrul fiecarei teleconferinte trimestriale, oficialii companiei au oferit cateva detalii importante despre succesul produselor si serviciilor pe care le ofera, impreuna cu oferirea catorva indicii despre viitorul companiei.

In ceea ce priveste magazinul iTunes, clientii Apple au cheltuit trimestrul trecut 4,7 miliarde $, 2 miliarde $ din acest total fiind platiti mai departe de Apple dezvoltatorilor de aplicatii. Pana acum compania din Cupertino a  platit dezvoltatorilor un total de 15 miliarde $, o jumatate din acest total fiind platit numai in 2013. In total clientii App Store au descarcat un total de 65 de miliarde de aplicatii, o crestere semnificativa cu 15 miliarde fata de luna mai a aceluiasi an.

In ceea ce priveste comertul cu amanuntul, Apple a raportat incasari de 7 miliarde $ generate de magazinele fizice, cu o crestere semnificativa a vanzarilor de Mac. Compania are in prezent 420 de magazine, 166 dintre acestea fiind in afara Statelor Unite, iar 4 fiind construite pe perioada trimestrului trei fiscal. In ceea ce priveste numarul de vizitatori, Peter Oppenheimer ne spunea aseara ca fiecare magazin are, in medie, 21.000 de vizitatori pe saptamana si genereaza incasari, in medie, de 16,7 milioane $.

Trecand la pareta financiara, comania Apple a incheiat trimestrul fiscal cu 158,8 milioane $ in numerar, inregistrand o crestere cu 12 miliarde $ fata de trimestrul anterior. Cu toate acestea, 124,4 miliarde $ sunt pastrati de Apple in afara Statelor Unite, compania americana trebuind sa plateasca taxe mari Statelor Unite in cazul in care doresc sa distribuie dividende sau sa rascumpere actiuni.

Incasarile inregistrate de compania americana in trimestrul al patrulea fiscal au fost de 57,6 miliarde$, iar profitul net de 13,1 miliarde dolari, sau 14,50$ per actiune, cresterea fiind semnificativa pe toate planurile, in comparatie cu acelasi trimestru din anul fiscal anterior.

- Reclamă -