Tim Cook confirma indirect dezvoltarea unui nou sistem de plati

0
348

iphone-5s- Touch ID

In ultimele saptamani v-am anuntat in repetate randuri ca Apple se afla in dezvoltarea unui nou si revolutionar sistem de plati pentru mobil, cel mai nou zvon venind in urma cu numai cateva zile, cand aflam deja ca Eddy Cue, Vicepresedinte Executiv Apple, s-a intalnit in ultima perioada cu diferiti lideri ai unor companii din industria tehnologiei pentru a discuta intentia Apple de a dezvolta un sistem de plati pentru mobil. In cadrul teleconferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare, Tim Cook, Director Executiv al Apple, ne-a indicat ca platile pentru mobil au fost unul din elementele principale la care compania s-a gandit atunci cand au decis sa introduca Touch ID in iPhone 5s.

Mergand mai departe, Cook a declarat ca oamenii pur si simplu iubesc sa cumpere continut digital de pe iPhone-uri folosind Touch ID, deoarece este „incredibil de simplu, usor si elegant”. In acelasi timp, Cook a mai adaugat ca Apple nu doreste sa limiteze Touch ID numai la cumparaturile digitale, refuzand sa ofere detalii suplimentare. Cu toate acestea, directorul executiv al Apple s-a declarat „intrigat” de cumparaturile de pe mobil si considera ca sunt o „oportunitate mare pentru platforma iOS”.

Din cele spuse de Tim Cook este lesne de inteles faptul ca Apple va lansa intr-un viitor apropriat un sistem propriu de plati pentru mobil, consumatorii primind cu bratele deschise noua componenta a iPhone 5s si preferand sa autorizeze cumparaturile efectuate folosind amprenta mai degraba decat sa introduca parola. Tind sa cred tot mai mult ca posibilitatea de a autoriza cumparaturile din iTunes Store este numai inceputul a ceea ce va reprezenta Touch ID in viitor, noul sistem de plati al Apple fiind, foarte probabil, bazat pe aceasta tehnologie.

- Reclamă -