Iata primele imagini video cu modul in care functioneaza sistemul iOS in the Car

0
117

iOS in the car

In urma cu o saptamana va prezentam primele capturi de ecran efectuate in sistemul iOS in the Car prin intermediul simulatorului iOS si remarcam ca noua functie a iPhone avea o interfata diferita fata de cea prezentata de catre Apple in cadrul Worldwide Developers Conference 2013. Astazi acelasi dezvoltator, care a publicat imaginile initiale, a inregistrat si modul de functionare a sistemului intr-o fereastra in format 800×480, tot prin intermediul simulatorului iOS. Partea interesanta este ca dezvoltatorul a facut demonstratia pe un iPhone cu iOS 7.0.3 instalat, deci nu vorbim nici macar despre cea mai recenta versiune a iOS disponibila publicului, semn ca sistemul iOS in the Car este disponibil, inactiv, in iOS 7 inca din primele versiuni.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M5OZMu5u0yU]

Clipul video de mai sus ne prezinta modul de functionare a aplicatiei Harti, careia dezvoltatorul i-a dat multiple sarcini, demonstrand inclusiv posibilitatea de a dicta pentru a cauta anumite locatii in aplicatia Harti. Din moment ce dezvoltatorul ne-a prezentat primele imagini numai cu aplicatia Harti, iar din clipul video prezentat mai sus reiese ca numai aceasta ar fi functionala, este probabil ca in prezent celelalte functii ale iOS in the Car – mesaje, muzica, telefon – sa fie in stadiul alpha sau poate beta. Cu toate acestea, interfata utilizator a aplicatiei Harti este la fel ca si cea prezentata de Apple pe propriul site web si in cadrul WWDC.

Partea interesanta este ca butoanele de control sunt, in cazul versiunii testate in clipul video de mai sus, pozitionate asa cum ne-a prezentat Apple functia in urma cu aproape 8 luni si nu in modul in care erau aranjate in iOS 7.1 beta 4. Mai exact, bara de navigare este situata pe orizontala in iOS 7.0.3, in timp ce in cea mai noua versiune beta a iOS erau pozitionate pe verticala. Deocamdata pozitionarea barei de navigare ramane o enigma, dar noi tindem sa credem ca Apple va pastra interfata utilizator prezentata in vara, pentru simplu fapt ca aceasta este prezentata si pe site-ul web al companiei.

iOS in the Car urmeaza sa isi faca aparitia odata cu lansarea versiunii finale a iOS 7.1 ce este asteptata in cursul lunii februarie sau, cel mai tarziu, martie. Noul sistem va functiona numai cu anumite autoturisme produse in 2014, impreuna cu un iPhone 5 (sau model mai recent).

 

Via: 9to5Mac

- Reclamă -