Apple a lansat OS X 10.9.2 beta 2 si doua noi versiuni ale Safari pentru dezvoltatorii de aplicatii

0
110

Os x 10.9.2
Apple a lansat in cursul noptii trecute o noua versiune beta a OS X 10.9.2, pe care il testeaza in prezent cu dezvoltatorii de aplicatii, aceasta avand build-ul cu numarul 13C39. Lansarea vine la aproape o luna de zile de la publicarea in portalul dedicat dezvoltatorilor a primei versiuni beta a OS X 10.9.2, care avea build-ul 13C32. La fel ca si in cazul oricarei versiuni beta a OS X, cea de-a doua versiune beta a OS X 10.9.2 este disponibila pentru toti dezvoltatorii de aplicatii pentru Mac inregistrati si poate fi descarcata fie prin intermediul sistemului Actualizare softare, fie din Apple Developer Center.

Prima versiune beta a OS X 10.9.2 aducea FaceTime audio pe Mac, sistemul fiind implementat in aplicatia FaceTime din OS X. Noua versiune beta introduce in sfarsit sistemul de blocare a unor numere de telefon si adrese de e-mail. Mai mult, lista cu apelanti blocati este sincronizata intre iOS si OS X, Apple asigurandu-ne in acest fel ca o persoana blocata o data, nu ne va mai putea contacta pe niciunul dintre dispozitive.

Apple le cere dezvoltatorilor de aplicatii sa testeze, in OS X Mavericks 10.9.2, functionarea aplicatiilor Mail, Mesaje, precum si a VPN, a driverelor placii grafice si a VoiceOver.

Impreuna cu OS X 10.9.2 beta 2, Apple a lansat si versiunile 7.0.2 si 6.1.2 ale aplicatiei Safari pentru OS X Mavericks si OS X Mountain Lion/Lion. In cazul aplicatiei Safari, Apple le cere dezvoltatorilor sa isi focuseze testele pe compatibilitatea generala cu site-urile web, pe Accesibilitate, pe sistemul de auto-completare, pe imprimarea si trimiterea de e-mail-uri din Cititor, pe tragerea filelor intre multiple monitoare si pe compatibilitatea cu anumite extensii. Noile versiuni ale Safari vor putea fi descarcate de catre dezvoltatorii de aplicatii direct din Developer Center.

 

Sursa: 9to5Mac

- Reclamă -