Apple va incepe programe buy-back in Apple Store-uri pentru iPhone

0
1008

Apple Recycling Brogram

Un zvon recent ne informeaza ca Apple va incepe un program buy-back pentru iPhone in toate magazinele sale din SUA, proiectul urmand a se extinde in toata lumea. Acest program ar urma sa fie unul tipic; clientii isi vor putea duce iPhone-ul vechi intr-un magazin Apple, unde angajatii companiei vor evalua produsul, il vor prelua si vor oferi in schimb un Apple Gift Card sau o simpla reducere din pretul de vanzare a unui iPhone nou. Pentru inceput, Apple va colabora in SUA cu Brighstar, iar terminalele preluate vor fi revandute la un pret mai mic decat cel de lista pe diverse piete de pe glob, dar mai ales pe cele aflate in curs de dezvoltare si in care puterea de cumparare este prea mica pentru ca oamenii de acolo sa reuseasca sa isi permita un iPhone sau alt produs Apple la pret intreg.

Prin aceasta mutare Apple incearca sa sporeasca vanzarile de iPhone de pe glob afectate de terminalele mai ieftine produse de alti concurenti. Asa cum poate stiti deja mai multe magazine autorizate de Apple sa vanda iPhone, printre care includem si operatorii de telefonie mobila, deruleaza programe buy-back prin care primesc chiar si iPhone-uri. Pretul primit pe un terminal dat la schimb intr-un astfel de program este nejustificat de mic si de cele mai multe ori utilizatorii prefera sa isi vanda terminalele singuri pe diverse site-uri de licitatii, unde primesc mult mai multi bani. Oricum, prin acest program, Apple va atrage pe acei clienti care nu au timp sa astepte pana cand cineva le va cumpara terminalul, preferand sa piarda cateva sute de dolari.

Nu trebuie sa va asteptati ca acest program sa aiba un succes nebanuit, intrucat sunt deja multe firme care preiau terminalele iPhone si le revand mai departe, dar este posibil ca Apple, primind un numar mare de iPhone-uri in programul buy-back, sa reuseasca sa se extinda pe piete neexplorate inca.

La final trebuie sa va precizez faptul ca in magazinul online al Apple se deruleaza de ceva timp un program de reciclare al produselor intr-o maniera similara cu ce v-am povestit mai sus. In acest program Apple nu primeste numai produse ale ei, ci accepta si PC-uri si notebook-uri produse de alte companii. Acest program se deruleaza inclusiv in Romania.

 

Sursa: Bloomberg
- Reclamă -