OS X 10.9 ar urma sa fie publicat in Mac App Store la cateva saptamani dupa WWDC 2013

0
100
via Apple.com
via Apple.com

OS X 10.9 va fi lansat aproape sigur lunea viitoare la WWDC 2013, noua versiune fiind pastrata in secret de catre Apple pana acum. Daca anul trecut, Apple lansa in luna februarie prima versiune beta a OS X 10.8 Mountain Lion, o versiune pe care urma sa o anunte oficial la WWDC 2012. Atunci Apple a oferit dezvoltatorilor posibilitatea de a testa cateva luni noua versiune a OS X, reusind astfel sa lanseze versiunea finala, pentru utilizatori, la mai putin de o luna de la anuntul oficial facut la WWDC. Anul acesta multi credeau ca, in conditiile in care Apple va prezenta la WWDC 2013, OS X 10.9 va fi oferit dupa cateva luni, cel mai probabil in toamna intrucat dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa o testeze in prealabil cateva luni. Ei bine, aceasta ipoteza este respinsa de un raport nou al AppleInsider care ne anunta ca numarul build-urilor testate de Apple pana acum a ajuns la 451.

builds-130606

Descoperirea a fost facuta prin intermediul unui bug raportat catre sistemului de raportare al bug-urilor si descoperit de un dezvoltator. Astfel, dezvoltatorul respectiv a descoperit ca angajatii Apple testeaza in prezent versiunea 13A451 a OS X. Primele trei cifre ne spun ca este vorba de de noua versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri, OS X 10.9, iar celelalte trei indica numarul build-urilor testate pana acum. Cele 451 de versiuni beta ne indica un stadiu avansat de testare alpha a noii versiuni a OS X, iar daca ne uitam in trecut versiunile Golden Master (versiunile finale) ale OS X aveau mai putine build-uri decat aceasta. Exceptie fac OS X 10.5 Leopard si OS X 10.7 Lion, pentru care Apple a testat mai mult de 500 de build-uri.

Fiecare build ne indica o versiune noua alpha care rezolva un anumit bug raportat de sistem, iar cele 451 de pana acum ne indica o perioada de cateva luni de testare a OS X 10.9 si este foarte probabil ca versiunea finala sa ne fie prezentata la cateva saptamani de WWDC. Este destul de sigur ca in ziua keynote-ului, 10 iunie, Apple va oferi dezvoltatorilor prima versiune beta a OS X 10.9, o versiune care cel mai probabil va include build-ul mentionat anterior, daca nu unul mai nou.

Daca istoria este un indiciu bun, atunci versiunea finala a OS X 10.9 va fi lansata in cursul lunii iulie. Oricum, pana luni, 10 iunie, mai este putin de asteptat.

 

Sursa: AppleInsider
- Reclamă -